Radnik pobedio Partizan u Humskoj, kapiten ne vidi ništa epohalno u tome, postali svesni trijumfa tek posle buđenja!

18.03.2023

18:35

0

Surduličani u razgovoru za 24sedam priznali da veruju u opstanak u ligi

Radnik pobedio Partizan u Humskoj, kapiten ne vidi ništa epohalno u tome, postali svesni trijumfa tek posle buđenja!
Stojanović i Ranđelović u odbrani Radnika - Copyright MN Press

Fudbaleri surduličkog Radnika ove sezone su prikucani za dno tabele. Od starta su smenjivali trenere, menjali sastav, a onda preporod na polusezoni. O nekom novom Radniku može se pričati tek nakon trijumfa u Humskoj, gde su juče sa 2:1 savladali Partizan.

Jeste da ni crno-belima ne ide najsjajnije, ali utisak nakon meča 27. kola bio je da je Partizan igrao dobro, ali i da je nadigran, Radnik je rešio da ostane u ligi i to je juče pokazao u Humskoj ulici.

Heroj Surduličana nakon 90 i nešto minuta borbe je mladi golman, Stefan Ranđelović. Gotovo da nema navijača koji ne komentariše kako je pročitao stranu u koju će šutirati Bibras Natho i sjajnom Izraelcu odbraniti penal, nešto što je do sada bilo gotovo nezamislivo. U razgovoru za 24sedam, Ranđelović je priznao kako se pripremao za susret sa Partizanom.

- Znali smo šta nas čeka, teška utakmica, nismo znali da će biti penala, ali smo znali da će protivnik vršiti pritisak svih 90 minuta. Spremali smo se kroz video izvođenja penala Partizana i to baš Natha i Rikarda i eto da kažem da je to doprinelo da osvojimo sva tri boda. Iskreno kada igrate protiv takve ekipe, kao što su Partizan i Zvezda, svaka odbrana znači golmanu dosta samopouzdanja. Iz odbrane u odbranu meni raste samopouzdanje i eto na kraju dve odbrane koje su rešile pitanje pobednika. Znao sam šta nas na kraju čeka, veliki pritisak Partizana i znao sam da moram biti na vrhuncu – priznao je Ranđelović, koji je u finišu meča imao i dve sjajne odbrane, koje su rešile pitanje pobednika,  a potom dodao:

- Sinoć posle utakmice i euforije i proslave, bile su vruće glave i današnjim danom, kad sam ustao, tek tad sam shvatio šta smo uradili i koji rezultat smo ostvarili, da smo uzeli tri boda u Humskoj, Partizanu, koja nam baš znače za opstanak u elitnom rangu. Veoma mi je drago zbog igrača, stručnog štaba i svih ljudi iz kluba jer smo dokazali da možemo i da ćemo svim silama pokušati da izborimo opstanak.

Vera u opstanak

Rekao sam svima i saigračima i trenerima, da smo mi tu gde jesmo i da svako pojedinačno od nas, od odbrane, napada, momaka sa klupe, čvrsto verujemo u to, jer da ne verujemo ne bi ta ekipa koja je ovde, bila zajedno. Verujemo da možemo da opstanemo, nakon utakmice u Humskoj nama je poraslo i samopouzdanje i vera u to - priznao je golman.

U prolećnom delu šampionata, Radnik je vodio velike bitke, ali utisak koji se stekao, jeste da su snažniji otpor pružili timovima iz gornjeg dela tabele.

- Kada se igra protiv takvih ekipa, Partizana, Zvezde, Vojvodine, igrači su dosta nadahnutiji, u tim utakmicama se pokazuje ko koliko može i ko koliko zna, manje pritiska što se tiče mene, jer niko ne očekuje da napravimo čudo, dok protiv ekipa koje su u našem rangu, moramo – smatra golman Surduličana, dok je sličnog mišljenja i kapiten ekipe, Uroš Stojanović.

- Mislim da u svaku utakmicu ulazimo isto i idemo na pobedu jer je svaka šansa za tri boda. Zašto je to tako, možda zato što i te ekipe koje se bore za opstanak igraju dosta disciplinovanije, obazrivije, sa tim ekipama smo na par šansi, dosta teških utakmica, dok ekipe koje su gore igraju dosta opuštenije. Tako se namestilo, ali svakoj utakmici pristupamo isto.

Radulović doneo kvalitet, Ranđelović uvek pomogne

Što se tiče Andrije Radulovića, veliko pojačanje, pogotovo na bonus poziciji, i dobro smo se pojačali na toj poziciji sa njim i Urošem Lazićem. Dosta nam je doneo na polju kvaliteta, dobar je momak, brzo se uklopio, poznaje šefa, radio je ranije sa njim. Stefan je tu duže vreme, i fenomenalan je momak, radi svaki trening pošteno, dole je iz Surdulice voli klub, voli grad i stvarno na tim utakmicama sa Partizanom i Zvezdom brani sa posebnim elanom, u tim utakmicama nam uvek pomogne - pohvalio je kapiten strelca prvog pogotka i golmana.

Stojanović smatra da i nakon trijumfa nad crno-belima, ništa epohalno nije učinjeno.

- Iskreno, svi smo malo euforični. Sinoć smo i to proslavili, slobodni smo do utorka, par dana ćemo da uživamo, ali juče nam je šef rekao da jeste pobeda velika, impuls za nastavak sezone, ali i dalje smo u borbi za opstanak, ništa epohalno nismo uradili, idemo dalje da treniramo i radimo, ali sigurno da je velika stvar pogotovo na polju samopouzdanja, pokazali smo i ostalim ekipama da nas shvate ozbiljnije. Nekako su nas od početka prolećnog dela gledali “Ma, oni su poslednji, ispadaju”. Dosta ekipa nas je i potcenilo. Uverili smo se u svoj kvalitet, dobar impiuls za nastavak sezone i ova tri kola u borbi za opstanak – istakao je kapiten Radnika i na kraju priznao da velikih planova za sada, nemaju.

- Mi u dogovoru sa šefom, gledamo samo narednu utakmicu, nemamo dugoročne planove, samo smo na sebe fokusirani, idemo od utakmice do utakmice, ne gledamo tabelu, imamo još tri utakmice, dve kod kuće, tu igramo sa više samopouzdanja, to je naš dom. Sledi nam sada TSC, imamo dve nedelje da se pripremimo – podvukao je Uroš Stojanović u razgovoru za 24sedam.

Dušanu Stevanoviću ponovo stradala tetiva

Nadam se da neće dugo odsustvovati, mada je imao problema sa tom tetivom već, sreća u nesreći je da imamo pauzu, pa će valjda uspeti da je sanira. Ali eto, on se povredio, ušao je Ranko Jokić i minut kasnije postiga gol, to je neka Božja volja. Dobar je on, dobar smo kolektiv, to pokazuju ti ulasci sa klupe, svi imamo isti cilj, taj opstanak u ligi i svako se tome posvetio - objasnio je kapiten Stojanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike