Životna drama ruskog motocikliste u Poljskoj: Rak ga ubija, pomoć sporo stiže zbog odnosa prema Rusima

05.04.2023

13:17

0

Autor: D. P.

Kudrjašovu je pre nekoliko nedelja dijagnostikovan rak kože

Životna drama ruskog motocikliste u Poljskoj: Rak ga ubija, pomoć sporo stiže zbog odnosa prema Rusima
Andrej Kudrjašov - Copyright Printscreen/YouTube

Ruski motociklista Andrej Kudrjašov (32), koji se takmiči u spidvej motociklizmu za jedan poljski tim, prolazi kroz pravu životnu dramu koja je pokrenula polemike u javnosti Poljske.

Kudrjašovu je pre nekoliko nedelja dijagnostikovan rak kože.

Bolest je toliko napredovala da su lekari odlučili da mu amputiraju nogu kako dobili ovu tešku bitku za život, ali su metastaze bile brojne tako da se juče u poslednjem momentu odustalo od amputacije zbog procene da bi to samo dodatno oslabilo organizam posle hemioterapije.

 

 

Dok poljski lekari vode borbu protiv bolesti, navijači prikupljaju pomoć za lečenje Kudrjašova u nekoj drugoj zemlji sa savremenijim metodama lečenja uznapredovalog kancera.

Oko 1.700 ljudi svojim prilozima uspelo je da prikupi 180.000 zlota ili 38.500 evra, a veoma slab odziv je bio među Kudrjašovim kolegama.

Naravno, neki su u ovom problemu videli i politiku, budući da poljsko društvo u celini nema dobar odnos prema Rusima posebno od početka rata u Ukrajini.

- Neko će možda reći da je tema teška iz političkih razloga. Ja imam svoja uverenja o ratu, ali mislim da na prvom mestu treba da bude to što imamo dečaka u nevolji koji doživljava veliku dramu. Nije kao da vas neko tera na nešto. Nema pritiska. Dobra volja se računa, ali nedostatak volje izgleda loše - rekao je komentator za automotosport na "Canal +" Jacek Gajevski.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike