Partizanovo dete hoće ruski pasoš! Vekovna smo braća, zašto da ne?

20.03.2023

18:47

0

Autor: A. Š.

Nekadašnji vezista crno-belih za samo godinu dana se potpuno odomaćio u Rusiji

Partizanovo dete hoće ruski pasoš! Vekovna smo braća, zašto da ne?
Nemanja Glavčić - Copyright MN Press

Nije mali broj Partizanove dece koji su fudbalsku sreću morali da traže daleko od Humske ulice. Jedan od njih je i Nemanja Glavčić, koji je u crno-belom dresu debitovao kod Zorana Milinkovića.

Ipak, posle samo tri meča u seniorskom pogonu Valjka napustio je Topčidersko brdo, da bi preko subotičkog Spartaka i hrvatskog Slaven Belupa u januaru prošle godine stigao u Rusiju potpisavši dvoipogodišnji ugovor sa Himkijem, s kojim se ove sezone bori za opstanak u Premijer ligi.

Srpski vezista odigrao je u tekućoj takmičarskoj godini 13 mečeva za ekipu Spartaka Gognijeva, a tokom dosadašnjeg boravka u Rusiji toliko se odomaćio da je počeo da razmišlja i o dobijanju ruskog državljanstva.

- U Srbiji nema negativnih reakcija za to što igram u Rusiji, svi me podržavaju. Za Srbe je Premijer liga dobro takmičenje, Rusi i Srbi su vekovima braća, naravno. Želim da dobijem ruski pasoš. Ako bi postojala mogućnost, zašto da ne? Za mene bi to bilo zanimljivo – kazao je Glavčić za RB sport, pa dodao:

- Ruski sam naučio bez tutora, sam sam ga savladao. Ovde igram godinu dana i moram da znam jezik savršeno. Srpski i ruski jezik su slični, mnoge reči se izgovaraju na isti način – rekao je Nemanja Glavčić, uz zagonetan osmeh na pominjanje mogućnosti igranja za rusku reprezentaciju u slučaju da dobije njihov pasoš:

- Videćemo – zaključio je izdanak Partizanove škole koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike