Lalatović pun samopouzdanja: Neka se Standard plaši nas

24.09.2020

05:15 >> 07:43

0

Strateg Vojvodine veruje u uspeh svog tima u Liježu

Lalatović pun samopouzdanja: Neka se Standard plaši nas
Copyright MN Press

Vojvodina nije sa belom zastavicom otputovala u Lijež. Crveno-beli iz Novog Sada su trenirali na stadionu „Moris Duafran“ gde ih večeras očekuje duel sa Standardom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sa kakvim ambicijama su stigli potvrđuju reči trenera Nenada Lalatovića.

– Sigurno je velika razlika između nas i Liježa, ali bih ja rekao da je to samo u finansijskom delu. Standard je veliki klub sa velikom tradicijom, ima sjajne igrače i to pokzauju u domaćem prvenstvu. Čuo sam sve najbolje od njih od mog prijatelja Milana Jovanovića, sa njim sam igrao u Šahtjoru iz Donjecka. Rekao mi je mnogo lepih stvari. Mislim da možemo da prođemo, da ne mislim tako ne bih se bavio ovim poslom. Svi koji se bavimo sportom nadamo se najboljem. Nismo došli ovde samo da učestvujemo, već da pobedimo i da prođemo dalje – jasan je Lalatović.

Stadion koji prima skoro 28.000 navijača će biti prazan usled pandemije koronavirusa.

– Koliko imam informaciju Standard ima najvatrenije navijače, odani su klubu i navijačima. Mnogo teže bi nam bilo da su oni tu na tribinama. Smatram da je to olakšavajuća okolnost, ali naglašavam da imaju kvalitetan tim.

Uveren je da njegov tim ima šanse.

– Naš najjači adut je jak kolektiv. Mi živimo za pobedu, atmosfera u timu je sjajna, osvajači smo Kupa Srbije, trenutno smo treći u Superligi koja ima još kvalitetnih ekipa i igrača. Slažem se da imamo visok, snažan tim koji zna kako igra i šta hoće.

DRINČIĆ: POTCENILI SU NAS

O utakmici je govorio i Nikola Drinčić.

– Ljudi nisu toliko upoznati sa ekipom Vojvodine, potcenili su nas. Što se samog meča tiče, ne bismo došli da ne mislimo da možemo da prođemo, ne samo Standard, nego bilo koji tim. Mi nemamo spektakularni individualni kvalitet, ali kao ekipa funkcionišemo besprekorno. Koliko je Standardu bitna ova utakmica, tako je za nas 100 puta bitnija. Oni su favoriti, mi ćemo učiniti sve da prođemo. Ako to ne bude slučaj, pružićemo ruku boljem – kazao je Drinčić.

Kada je u pitanju protivnik kaže:

Gledao sam poslednja tri meča Standarda, kvalitetan tim sa odličnim pojedincima, imali us 90 odsto tačnih dodavanja u poslednjem meču što govori o njihovom kvalitetu, posebno tehničkom. Videli smo kako igraju, koje šablone imaju, daćemo sve od sebe da na to odgovorimo kako treba.

Fudbalsku viziju, kako tvrdi, nema nameru da menja.

– Nećemo menjati taktiku i opredeljenje koje imamo. Ne zanima me protivnik, verujem u svoj tim. Pokušaćemo da igramo ofanzivno i da postignemo gol. Branićemo se samo ukoliko budu oni toliko kvalitetniji i nateraju nas da se branimo. Svoje opredeljenje fudbalsko nikada ne menjam, budite uvereni da i Vojvodina ima kvalitet. Nije ovo za nas ne znam koliko velika utakmica. Mi smo veliki klub, igrači su igrali velike utakmice, ja sam igrao kao igrač i trener. Jedni od najboljih igrača Standarda su iz Srbije. Oni treba da se plaše nas isto koliko oni smatraju da mi treba da se plašimo njih – zaključuje Lalatović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike