Dva odlaska iz Zvezde su definitivna, na "Marakani" se nadaju i trećem

24.09.2020

09:07 >> 11:51

0

Autor: Jovan Terzić

Crveno-beli gledaju što više da rasterete budžet za plate igračima

Dva odlaska iz Zvezde su definitivna, na "Marakani" se nadaju i trećem
Copyright MN Press

Kako stvari stoje, intervju koji je nedavno dao za 24sedam, bio je poslednji El Fardua Bena nekom mediju u svojstvu igrača Crvene zvezde.

Sjajni napadač će gotovo izvesno napustiti Beograd posle utakmice plej-ofa za Ligu Evrope protiv Ararat Jermenije ili Celja 1. oktobra. Prihvatio je uslove Al Ahlija iz Džede na čijoj klupi sedi Vladan Milojević, sa kojim je pre Zvezde sarađivao i u Panioniosu, a ostalo je još da se klubovi dogovore oko dinamike isplate.

Transfer će iznositi 2.000.000 evra, međutim, na “Marakani” traže da sav iznos bude uplaćen odjednom ili visoke penale ukoliko pristanu na rate, a neka od njih kasni kao što se dešavalo u slučaju prodaje Marka Marina koji je takođe u Al Ahliju.

Obrnuta situacija ovoj je u slučaju Matea Garsije, koji i dalje nikako da prihvati uslove Arisa, iako su se klubovi između sebe brzo usaglasili. Prodajom Argentinca Zvezda bi dobila 1.300.000 evra i čak 50 odsto od njegove naredne prodaje, a ne 30 kao što su pisali grčki mediji. U Ljutice Bogdana, ipak, očekuju da Argentinac narednih dana pristane na ponuđeno i ponovo obuče žuto-crni dres solunskog kluba, koji je nosio kao pozajmljen igrač Las Palmasa pre nego što je došao u Beograd.

Na izlaznim vratima je i Ričmond Boaći, za kog ponovo postoji interesovanje iz Kine, ali ne i konkretna ponuda koja bi dovela do rastanka sa centarforom iz Gane nekoliko meseci pre isteka ugovora koji važi do kraja ove kalendarske godine.

Odlasci pomenute trojice značajno bi rasteretili klupski budžet za plate igračima, a kada je reč o dolascima, Zvezdino rukovodstvo trenutno ne planira nove igrače. To bi, međutim, lako moglo da se promeni u slučaju plasmana u Ligu Evrope.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike