Vučela jurio pare za UEFA licencu, ali izgleda džabe! Ko kaže da će Partizan igrati u Evropi, očaj vlada među crno-belima!

01.04.2023

22:09

0

Autor: D. P.

Milošević prvi put predvodi napad Vojvodine

Vučela jurio pare za UEFA licencu, ali izgleda džabe! Ko kaže da će Partizan igrati u Evropi, očaj vlada među crno-belima!
Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana zabeležili su novi poraz u šampionatu i to nije više nikakva novost.

Ako su ovog proleća od crno-belih bili bolji Mladost i Radnik, šta se drugo moglo očekivati u duelu sa zahuktalom Vojvodinom, koja je u svakom momentu meča na Karađorđu pokazivala da joj je više stalo do pobede.

"Lale" su na kraju i došle zasluženo do 2:1 (0:0), golovima Malbašića i Nikolića, dvojice bivših fudbalera Partizana.

Malo nade da bi ipak moglo da se dođe do jednog boda doneo je pogodak Pantića u 90. minutu iz slobodnog udarca, ali kad poraženi uputi svega tri šuta u okvir gola za celu utakmicu, onda i nema pravo da žali za ispuštenim bodovima.

Pred Partizanom je period dugog i velikog preispitivanja. Već postoje ubedljivi dokazi da tandem Vučelić-Vazura ne mogu dalje sa istog mesta da vode klub, ali pravi je trenutak da se stavi tačka i na nekoliko igračkih zabluda. Naravno, kako fudbalski "bonton" nalaže, red je krenuti od stranaca, a tada bi to značilo uručivanje zahvalnica za Rikarda, Natha, Meniga, pa i Vujačića.

Ukoliko postoji statističar u stručnom štabu, neko bi morao da pokaže koliko je to Jović po krilu dobio duela, pa ako se za skoro tri godine njegovog bivstvovanja u prvom timu izbroji bar deset uspelih driblinga, probijanja po boku, možda će i imati rezona da ostane na ovoj poziciji uz levu aut liniju. Ali, teško će se pronaći te situacije, nije ih, naravno, bilo ni večeras, mada je, treba to priznati, svojim defanzivnim stavom u jednoj situaciji pred golom Stevanovića napravio drugi vredan fudbalski potez posle Pantićevog pogotka. Jović uporno igra na pogrešnom mestu, tamo gde nije sposoban ništa značajno da uradi i zato svaki navijač unapred zna šta će se desiti kad lopta postane njegov posed.

Partizan hitno mora da pronađe golmana! Jedinice koje su potrebne takvog timu nisu ni Popović, ni Stevanović! Partizan nema štopera, jedino ukoliko klub nije spreman da postane taoc zablude da će od Markovića postati novi Bleki Milenković.

Šta bi Partizan u "seči" koja sledi morao da zadrži? Samo dečake, uz par iskusnijih fudbalera kao što su Urošević i Filipović i to tako što bi se rekonstruisali temelji odmah, od ovog proleća čak i na uštrb rezultata u nastavku sezone.

Priče o izlasku u Evropu potrebne su samo Vazuri i Vučeliću za pokrivanje svog nerada i neznanja i ničemu ne služe.

Uostalom, ako Čukarički sutra pobedi u Nišu, biće mu prepušteno treće mesto, a kasnije i četvrto koje vodi u Evropu biće ugroženo od Vojvodine i Novog Pazara. Bolje je biti šesti sa svojom decom, nego zanositi se da će umorni i neraspoloženi Rikardo povesti klub u preokret!

Ovako je tekla utakmica

kraj

90. minut - Gool, Pantić iz slobodnog udarca sa 18 metara!

84. minut - Goool, Simić asistent, Nikolić strelac za 2:0! Živković se okliznuo u odsudnom momentu, domaći su iskoristili poklon desnog beka i došli do ubedljive prednosti od dva gola.

82. minut - Izašao Čumić, ušao Busnić.

79. minut - Baždaraaar, promašuje zicer. Greška "lala", dete Partizana nije umelo da je iskoristi,

78. minut - Izašli Malbašić i Zukić, ušli Milosavljević i Baraj.

76. minut - VAR gleda duel Pantića i SImića u kaznenom Partizana, Jovanović kaže da se igra nastavi.

72. minut - Partizan prvi put šutnuo na gol Vojvodine, učinio je to kapiten Urošević, slabijom desnom, po zemlji, jedva je došao taj šut do Carevića.

66. minut - Ušli su Baždar i Jevremović, izašli Natho i Menig.

64. minut - lzlaze Uroš Nikolić i Jovan Milošević, ulaze Veljko Simić i Nemanja Nikolić.

59. minut - Izašao loši Kolorado, ušao Pantić.

53. minut - Nabačena lopta od Čumića za Malbašića, nikog nije bilo od Partizanovih štopera da reaguje, tako da krilu Vojvodine nije bilo teško da glavom samo skrene ovu loptu u nebranjeni deo mreže. Vodi Vojvodina koja je u ovom susretu bila nešto kvalitetniji tim.

46. minut - Nastavlja se meč.

poluvreme

45. minut - Lepa prilika za Vojvodinu, Jović u poslednjem momentu kao bek ispred Miloševića izbacuje u aut sa svog peterca.

42. minut - Slaba igra sa obe strane, gotovo da ništa fudbalski vredno nije viđeno osim onog pokušaja Jovića i kasnija dva Zukića.

32. minut - Kontra Partizana posle jedne izgubljene lopte dopmaćih na sredini. Živković je tražio "nikog" na drugoj stativi, Jeličić u panici izbija u korner.

27. minut - Čumić pored stative sa 18 metara, Vojvodina ponovo pojačava tempo, sve brže dolaze do gola Stevanovića.

22. minut - Ponovo Zukić, samo sad iz daljine, po levoj strani ušao je u sredinu i onda desnicom gađao prvu stativu, Stevanović na mestu, ali odbio je loptu ispred sebe. Na sreću gostiju Malbašić nije bio dovoljno spretan da taj odbitak sprovede u mrežu. Stevanović se ponovo istakao, ispravio svoju grešku..

20. minut - Potpuno miran meč, Vojvodina preoprezna, svi igrači su iza lopte u fazi odbrane. Partizan pokazuje stare boljke, nema ideje, nema pravih lopti da bi se tražila dubina, uglavnom lopta ide u noge, a onda igra "1 na 1" koja ne daje rezultate, jer su "lale" spremne za sve duele i kretnje Partizanovih fudbalera.

10. minut - Jović iznudio prvi korner, Živković ga izveo, dugo je taj centaršut putovao do druge stative, dovoljno da "lale" budu spremne za sve opcije.

9. minut - Zukiiić, glavom preko gola! Odlična prilika za domaće otišla u nepovrat!

7. minut - Probala i je Vojvodina po desnoj strani da iznenadi Partizan, ali Malbašić nije bio smiren kod završnog pasa.

5. minut - Jović, prva šansa na meču. Centaršut sa desne strane uputio je Živković, gađao je Jovića na petercu, ali krilo crno-belih kao da se iznenadilo što je ta lopta došla do njega.

3. minut - Teren već izgleda loše, nakvašen je od kiše koja je padala ceo dan. Zasad nema ozbiljnijih pretnji za dvojicu golmana.

1, minut - Počelo je!

BLOG UŽIVO

Fudbaleri Vojvodine nameravaju da se umešaju u brbu za drugo mesto na tabeli Superlige.

Dovoljno je vremena i bodova pred njima, a pobeda protiv izmučenog Partizana, mogla bi da ih katapultira ka vrhu.

18.51 - Sastavi:

Vojvodina: Carević, Lazarević, Jeličić, Nikolić, Topić, Traore, Malbašić, Milošević, Ljubisavljević, Čumić, Zukić.

Partizan: Stevanović, Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Kolorado, Fejsa - Menig, Natho, Jović - Rikardo.

18.30 - Utakmicu sudi najbolji srpski sudija Srđan Jovanović, koji je svojevremeno na Karađorđu svojim deljenjem pravde toliko razljutio Sava Miloševića, da je ovaj dobio crveni karton, a kasnije je i podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba crno- belih.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike