Bajern šokirao i izazvao zemljotres u Nemačkoj! Smenjen Nagelsman i ekspresno postavljen nekada ljuti protivnik!

23.03.2023

22:27

0

Autor: A. Š.

Posrtanja u Bundesligi stajala posla mladog stratega na Alijanc areni

Bajern šokirao i izazvao zemljotres u Nemačkoj! Smenjen Nagelsman i ekspresno postavljen nekada ljuti protivnik!
Julijan Nagelsman - Copyright Profimedia/Marius Becker/dpa

Dani Julijana Nagelsmana na klupi Bajerna su odbrojani. Kako javlja uticajni italijanski insajder Fabricio Romano čelnici Bajerna u četvrtak uveče su odlučili da se zahvale na saradnji mladom strategu, koji je u leto 2021. stigao na „Alijanc arenu“ i na njegovo mesto postave nekadašnjeg velikog rivala iz vremena kada je sedeo na klupi najvećeg rivala Borusije iz Dortmunda.

Ovakav epilog je mogao da se nasluti nekoliko desetima minuta ranije, kada je Romano objavio kako vodeći ljudi nemačkog prvaka interno razgovaraju o promeni šefa struke, te da bi konačnu odluku trebalo uskoro da saopšte.

Ipak, malo ko je mogao da pretpostavi da će jedan od najperspektivnijih, ne samo nemačkih, nego i evropskih i svetskih stratega tako brzo i zvanično dobiti zahvalnicu na "Alijanc areni", sa koje odlazi ovenčan jednom šampionskom titulom i sa dva trofeja nacionalnog Superkupa.

Nagelsmana je posla koštalo posrtanje na nacionalnom putu od starta 2023. godine. Moćna bavarska mašinerija žestoko je štucala na domaćem koloseku, gde su sa nekoliko kikseva poslednjih nedelja prepustili lidersku poziciju Bundeslige najvećem rivalu Borusiji iz Dortmunda.

A upravo su na „Vestfalenu“ sa velikom pažnjom ispratili razvoj situacije u Minhenu. Svakako zbog nastavka borbe za šampionski tron, ali još više zbog toga što je Nagelsmanov naslednik i te kako dobro poznato lice u Dortmundu.

Kako javlja Romano, novi trener Bajerna biće jedan od najvećih mezimaca „Žutog zida“ u poslednjih nekoliko godina Tomas Tuhel, koji je već prihvatio poziv iz Minhena i samo je preostalo da se ceo posao ozvaniči.

 

 

Tuhel je za dve sezone na klupi Borusije u Dortmund doneo jedan trofej nacionalnog Kupa i zvanje viceprvaka Nemačke. Ipak, tek posle odlaska sa "Vestfalena" je izrastao u jednog od najtraženijih svetskih stručnjaka. Radeći Pari Sen Žermenu i Čelsiju nemački strateg je potvrdio visoku klasu, a najveći uspeh ostvario je sa londonskim "plavcima" koje je 2021. godine doveo do evropskog trona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike