Holandski fudbaler vozio 200 na sat i izazvao nesreću u kojoj je stradao dečak! Na saslušanju pokušao da se izvuče, ali, preti mu zatvor!

21.03.2023

12:23

0

Autor: A. S.

Ni predlog tužilaštva nije ništa manje šokantan

Holandski fudbaler vozio 200 na sat i izazvao nesreću u kojoj je stradao dečak! Na saslušanju pokušao da se izvuče, ali, preti mu zatvor!
Rai Flut - Copyright Profimedia

Holandski fudbaler Rai Flut pre dve godine je bio deo velike saobraćajne nesreće u rodnoj državi i izazvao tragediju velikih razmera, pa mu sada preti zatvorska kazna.

Flut je izazvao nesreću u kojoj je stradao četvorogodišnji dečak. Kasnije je potvrđeno da je vozio pod dejstvom alkohola, 200 kilometara na sat i pri toj silini udario u auto, u kome se nalazila četvoročlana porodica.

Dečak koji je sedeo na zadnjem sedištu je preminuo u bolnici, a fudbaler je pokušao da se opravda rečima:

- Bio sam na zabavi u Amsterdamu dok je bila pandemija, tako da se ranije završilo. Trebalo je da provedem noć u Amsterdamu, ali smo odlučili da odemo u Roterdam. Seo sam i vozio bez razmišljanja, a dok sam nameštao tempomat - noga mi je bila na papučici i tako se dogodila nesreća - kazao je tom prilikom Flut.

Utvrđeno je da je imao dvostruko više alkohola u krvi, od dozvoljenog, ali je objašnjavao da to nije glavni razllog stravičnog sudara, što je naročito pogodilo dečakovu majku.

Kako mi dalje da nastavimo da živimo? Sve si nam oduzeo? - govorila je ona.

Nakon tragedije, on je suspendovan u Heraklesu, a potom je potpisao za Astanu, a sada nastupa za ekipu Urala.

Na sve to, iznenađujući je i predlog državnog tužilaštva, koje traži tri i po godine zatvora, uz četvorogodišnju zabrana upravljanja motornim vozilima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike