Zvezda ostala bez pobede u Kruševcu! Ivanićev gol poništio Matić i doneo bod Napretku! (VIDEO)

19.03.2023

19:12

0

Autor: G. F.

Crveno-beli imali trijumf u džepu, ali ga nisu sačuvali

Zvezda ostala bez pobede u Kruševcu! Ivanićev gol poništio Matić i doneo bod Napretku! (VIDEO)
Ivanić pogađa u Kruševcu - Copyright fkcrvenazvezda/facebook

Fudbaleri Napretka i Crvene zvezde odigrali se bez pobednika (1:1) meč 27. kola Superlige. Gosti su vodili preko Mirka Ivanića, a bod domaćima doneo je Bojan Matić.

Nije ovo bila fudbalska predstava kakva se mogla očekivati s obzirom na to da je u Kruševac došao branilac titule i ubedljivi lider na tabeli. Nismo videli mnogo od pravog fudbala, a da ne bude baš sve "prazno" pobrinuli su se strelci golova.

Tek na momente zabeležen je poneki potez vredan pomena, ali su i takvi potezi veoma brzo pretvarani u promašaje. Prednjalio je u tome Bukari dok je bio u igri, Pešić je bacio akcenat na atraktivnost, a navijače Zvezde razgalio je Mirko Ivanić golom u 38. minutu.

Ništa novo nije doneo ni nastavak susreta. Crveno-beli nisu uspevali da povećaju prednost, a Kruševljani nisu ozbiljnije pretili. I tako sve do 85. minuta. Nekih 7, 8 minuta ranije na teren je ušao Bojan Matić, nekadašnji napadač Partizana i Vojvodine i toliko mu je bilo potrebno da se upiše u strelce. Odlično se snašao pred golom gostiju i poslao loptu u mrežu za, ispostaviće se konačnih, 1:1.

BLOG UŽIVO:

Utakmica je završena!

90. minut . Pao je Rakonjac pred golom Zvezde, tražio penal, ali je sudija Mitić samo odmahnuo rukom. Igraće se još 4 minuta!

88. minut - Rakonjac ulazi u igru umesto Mitrovića kod gostiju, a Projić umesto Vukajlovića u domaćem timu.

85. minut - 1:1. Matić! Nekadašnji napadač Partizana i Vojvodina posle 7, 8 minuta provedenih na terneu donosi izjednačenje Napretku!

83. minut - Žuti karton za Viga zbog oštrog starta na Vukajloviću, kome medicinski tim ukazuje pomoć.

77. minut - Umesto Čečarića u igri je Bojan Matić, a umesto Krstića Marko Pantić. Novi kraći prekid zbog bakljade. Dim se razišao, duel je nastavljen.

75. minut - Stativa! Katai! Još jednom se videlo koliko najbolji strelac znači za igru crveno-belih!

74. minut - Krstićev šut bio je lak zadatk za čuvara mreže crveno-belih Vasiljevića.

70. minut - Dvostrka izmena u redovima Crvene zvezde. Na terenu su Katai i Mijatović, a na odmor su otišili Mitrović i Bukari.

66. minut - Šansa za Zvezdu, ali Pešić na asistenciju Ivanića, šutira slabo i pravo u golmana Petrića. U sledećem napadu novi šut i novi promašaj Bukarija.

61. minut - Tražili su domaći penal, ali je prethodno bio ofsajd. Đorđa Jovanovića zamenio je Estonac Oliver Rusnup.

fkcrvenazvezda/facebook
Pešićeve makazice u Kruševcu

53. minut - Pokušao je Šarić sa 20-ak metara, lopta je otišla pored gola. Prethodno je Pešić pokušao makazicama da poveća prednost Zvezde, ali je udarac bio nedovoljno jak.

48. minut - Korner za Napredak, bez opasnosti po goste.

Utakmica je nastavljena! 

Završeno je prvo poluvreme u Kruševcu vođstvom Crvene zvezde od 1:0. Jedini strelac je Mirko Ivanić posle brze kontre i dobrog centaršuta Bukarija na drugu stativu.

45, minuta - Ponovo dvoboj Ivanić-Petrić, ovoga puta golman Napretka je uspešniji.

43. minut - Dobar napad domaćih, Šarić završava lošim šutem pravo u golmana Zvezde.

41. Bukari propušta priliku da upiše novu asistenciju, šutirao je pored gola, što je baš iznerviralo Erakovića i Pešića koji su bili pred golom.

38. minut - GOOOL! Ivanić! Posle pritiska Napretka i poluprilike usledila je sjajna kontra Zvezde. Bukari je dobio loptu na vreme, imao odličan pregled terena i pronašao Ivanića na drugoj stativi, a ovaj je loptu smestio u mrežu domaćih.

35. minut - Odličan šut Bukarija i još bolja odbrana Petrića. Posle kornera za Zvezdu viđen je brz napada Napretka i prvi udarac iz ugla za domaćim tim.

31. minut - Konačno i malo fudbalskog umeća u Kruševcu. Dobar prodor Mitrovića koji je pronašao Viga na krilu, a ovaj zavrnuo loptu u šesnaesterca. Pešić je uhvatio poluvolej i vratio loptu pred gol, ali je Bukari glavom šutirao preko gola sa nekih osam metara.

30. minut - Mladi štoper Napretka Nemanja Đeković dobio je žuti karton pošto je nepropisno zaustavio Pešića.

24. minut - Izdržali su domaći početni pritisak Zvezde, pa pomalo uspostavljaju ravnotežu. Utakmica je prekinuta zbog baklje na terenu. Sudija nije dozvolio fudbalerima da je iznesu, sačekao je da to uradi vatrogasac.

22. minut - Ne može Nikolić da nastavi meč, na terenu je Srnić.

18. minut - Veljko Nikolić ima problem sa zadnjom ložom leve noge. Ne izgleda dobro nikada kada se igra sam povredi, kao što je to sada slučaj.

fkcrvenazvezda/facebook
Napredak - Crvena zvezda

14. minut - Evo šuta Radničkog ka golu Zvezde. Knežević je probao sa nekih 25 metara, lopta je otišla preko gola. Na drurgoj strani šut Ivanića je izblokiran.

10. minut - I dalje bez prilika, s tim što se u poslednjih nekoliko minuta igra još bliže golu Napretka.

6. minut - Igra se na polovini Napretka, ali crveno-beli još nisu ozbilnije zapretili domaćinu, koji će očigledno igrati na kontre.

Utakmica je počela!

Utakmicu vodi Milan Mitić sa pomoćnicima Nikolom Antićem i Aleksandrom Marjanovićem.

Golman Milan Borjan i Gelro Kanga nisu u protokolu. Dobili su slobodno zbog reprezentativnih obaveza. Kapiten Zvezde danas je Strahinja Eraković.

Trener Zvezde Miloš Milojević najavio je ofanzivan pristup susretu i u špic napada stavio Pešića i Mitrovića.

- Uvećanje bodovne prednosti svakako jeste motiv, gledamo da koliko god je moguće povećamo prednost iz kola u kolo. Motivacija neće biti problem za utakmicu u Kruševcu, jer igramo u fudbalskom gradu i ambijentu, mislim da možemo da odigramo dobar meč. Imaju naša dva momka koji su jako talentovani, Stankovića i Kneževića, znam da će biti dodatno motivisani da igraju protiv nas. Radi se o ekipi koja je za svako poštovanje, ali i kojoj su neophodni bodovi i sve sem stoprocentnog fokusa može da stvori problem na utakmici kao što je ova - rekao je Milojević u najavi meča.

Šef stručnog štaba Napretka Dragan Perišić naglasio je da njegova ekipa ima pravo da se nada pred duel sa braniocem titule:

- Rezultati i pozicija na tabeli dovoljno govore o kakvoj ekipi se radi. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo izuzetan meč, a uslov da se nadamo nečemu je da svih 11 igrača koji izađu na teren, ali i oni koji će šansu čekati sa klupe, budu na 100 odsto svojih kapaciteta. Imamo pravo i želju da verujemo da možemo da napravimo pozitivan rezultat, jer u ovom trenutku svaki bod nam je veoma važan. Verujem da će biti dosta navijača na tribinama, što je dodatan plus, jer svaki igrač voli i ima dodatan motiv pred punim tribinama.

 

 

NAPREDAK: Petrić - S. Jovanović, Đeković, Kerkez, Vukajlović - Stanković, Krstić - Đ. Jovanović, Knežević, Čečarić - Šarić.

CRVENA ZVEZDA: Vasiljević - Vigo, Eraković, Dragović, Azarov -Bukari, Kangva, V. Nikolić, Ivanić - Mitrović, Pešić.

Superliga, 27. kolo

Petak:

Partizan - Radnik 1:2

Mladost GAT - Radnički 1923 1:2

Subota:

Novi Pazar - Kolubara 0:1

Javor - Vojvodina 1:2

TSC - Mladost (L) 2:1

Nedelja:

Spartak - Radnički (N) 0:1

Napredak - Crvena zvezda 1:1

Čukarički - Voždovac 19.00

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike