Partizanu preti katastrofa, mora hitno da se nađe rešenje: Prvi čovek JSD upozorava na propast FK i posledice toga

18.03.2023

15:56

0

Autor: P.K.

"Ako se ovako nastavi, doživeće katastrofu i neće moći da se oporavi dosta godina"

Partizanu preti katastrofa, mora hitno da se nađe rešenje: Prvi čovek JSD upozorava na propast FK i posledice toga
Ostoja Mijailović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik KK Partizan podneo je u petak ostavku na mesto prvog čoveka celog sportskog društva, "zarad mira u kući", ali je ponovo izabran na istu funkciju.

Dve trećine članova JSD je dalo ponovo podršku Mijailoviću da nastavi da vodi celu crno-belu porodicu, u kojoj trenutno gledamo dva ekstrema: Košarkaški klub prolazi kroz najbolji period u poslednjih 13 godina, potpuni je hit u Evropi i Evroligi, takmiči se za plej-of i redovno puni Arenu; sa druge strane imamo fudbalski klub koji prolazi kroz rezultatski najgori period u više od 40 godina, a materijalno je u nikad težoj situaciji.

Izlaz za FK se ne nazire, njegovi čelnici ne pomišljaju o ostavci, navijači ih odavno teraju, a Mijailović je rekao da nešto brzo mora da se uradi.

- Ono što me brine u ovom trenutku je druga pozicija na tabeli, jer ako FK ne bude drugi na kraju sezone neće ići u kvalifikacije za Ligu šampiona, koje donose veliku finansijsku injekicju klubu. Ovo je istorijska šansa koju FK ne sme da propusti.

Mijailović ne bira reči, već kaže isto što i navijači Partizana: Fudbalskom klubu preti katastrofa.

- Mi imamo neke konsultacije u vezi sa klubom, videćemo šta će se dogoditi. Uprava fudbalskog kluba ne plaća ništa, ni reprograme koje je ostala dužna Sportskom društvu, niti struju, vodu, kanalizaciju, apsolutno ne plaća nikakav trošak na stadionu. Da taj klub ne voli niko od nas, mi bismo sad iselili te ljude odatle. FK je dužan milione evra Sportskom društvu, imovinu su zapustili do te mere da zaista to strašno izgleda. Mora hitno da se pronađe neko rešenje inače će fudbalski klub Partizan, ako se ovako nastavi, doživeti katastrofu i neće moći da se oporavi dosta godina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike