Natho doneo veoma važnu odluku, prvo su Izraelci saznali vest!

16.03.2023

11:09

0

Autor: D. P.

Natho već 20 godinama dresu raznih izraelskih selekcija

Natho doneo veoma važnu odluku, prvo su Izraelci saznali vest!
Bibars Natho - Copyright MN Press

Zamenik kapitena Partizana Bibars Natho (35) oprostiće se 25. marta od dresa reprezentacije Izraela u kvalifikacionom meču protiv tzv selekcije Kosova.

Natho je odlučio da stavi tačku na svoju karijeru u nacionalnom timu i da se ubuduće posveti samo obavezama u Partizanu. Na ovaj korak iskusni vezni igrač se odlučio posle 20 godina igranja za sve selekcije Izraela, za čiji A tim je zabeležio 87 nastupa, postigao četiri gola i imao još 16 asistencija.

Natho je najbolje partije pružao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014 i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Izrael će ga pamtiti kao prvog fudbalera koji nije bio jevrejskog porekla, a zaslužio je kapitensku traku reprezentacije.

- Natho je primer i uzor svakom reprezentativcu i svakom detetu koje počne da igra fudbal - saopštio je Fudbalski savez Izraela.

Prema pisanju izraelske štampe Nathu je obezbeđen posao kada bude odlučio da prekine igračku karijeru. Iako još nije jasno definisano šta bi radio, Nathove bi obaveze bile vezane za A tim i omladinsku reprezentaciju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike