Dragan Džajić je novi predsednik FSS! Pred njim su četiri godine velikog rada za boljitak srpskog fudbala!

14.03.2023

15:32

1

Svih 78 pristunih glasalo je za izbor novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije

Dragan Džajić je novi predsednik FSS! Pred njim su četiri godine velikog rada za boljitak srpskog fudbala!
Glasanje za Džajića - Copyright Prinstcreen/YouTube/Fudbalski savez Srbije

Fudbalski savez Srbije dobio je novog predsednika. Kako se znalo i ranije, nakon povlačenja kandidature Nemanje Vidića, Dragan Džajić će u anredne četiri godine voditi srpski fudbal!

Legenda Crvene zvezde i srpskog fudbala obratila se javnosti pre nego što je i zvanično preuzeo funkciju i poručio da će uraditi sve za bolje dane, te da veruje da svojim velikim iskustvom može da pomogne.

BLOG UŽIVO:

- Svih 78 prisutnih su glasali za, usledio je aplauz.

- Nedimović predlaže da glasanje bude javno. Jednoglasno je usvojeno da bude javno glasanje.

- Stojan Radošević, zadužen za sprovođenje izbora se obraća delegatima i javnosti sada.

- Uskoro počinje glasanje za predsednika i izvršni odbor.

- Skupština je sa 78 glasova "za" i 1 "protiv" usvojila finansijski plan FSS za 2023. 

- Šurbatović je malo duže iznosio izveštaj, ovo je sažeta verzija sa najvažnijim detaljima:

- FSS je od 2016. do 2022. prihodovala više od 20 miliona evra, a državi je na ime poreza uplaćeno više od 13 miliona evra. Od sponzorskih ugovora zarađeno je više pod 60 miliona evra u prethodne dve godine.

Što se tiče regularnosti takmičenja, do pre dve godine imali smo preko 90 prijava o sumnji UEFA u nameštene mečeve, od čega se 50 odnosilo na utakmice pet klubova. Poslednje dve godine nema prijava, otuda je Superliga među 19 liga na čije je mečeve moguće klađenje uživo - rekao je Šurbatović.

- Završen je film, sada Šurbatović predaje izveštaj o radu u periodu 2019/23. Rekao je da će biti kratak.

- Delegati gledaju film o radu FSS u prethodnom periodu...

- Postoji kvorum, prisutno je 79 od 85 delegata. Niko se nije javio za reč u diskusiju po tehničkim pitanjima. Potom se pristupilo glasanju za verifikaciju mandata članova Skupštine FSS, što je jednoglasno usvojeno.

- Delegatima se obratila i predstavnica FIFA, Hajdi Beha:

- Prenosim pozdrave iz FIFA i čestitam delegatima i FSS-u. Posebno bih htela da govorim o ženskom fudbalu, da naglasim uspehe klubova Spartak Subotica i Crvena zvezda i da naglasim da imate veoma dobre pojedinke u reprezentaciji. Kao Nemica govorim da vaša pobeda protiv naše reprezentacije pokazuje vaš potencijal i nadam se da ćete konačno debitovati na Svetskom prvenstvu za žene.

- Delegatima se obratio predstavnik UEFA, Nikola Luka:

- Lepo je vratiti se ovde. Prenosim pozdrave UEFA srpskoj fudbalskoj zajednici. Danas imam novi kamen međaš na ovom putu, značajan događaj koji će obeležiti veliki period posle dvogodišnjeg procesa reformi, koji je započet 2021. godine. Pred vašim Savezom su dalje reforme i modernizacija srpskog fudbala na svim nivoima i na svim oblastima. Do juče su dve legende srpskog i evropskog i svetskog fudbala učestvovale u izborima i iako se povukao, želim da čestitam i Nemanji Vidiću na vođenju kampanje, na svemu što je uradio. Hoću da naglasim da postoji potreba da nastavi da doprinosi fudbalu u ovoj zemlji. Takođe, želim da čestitam Draganu Džajiću i njegovom timu. Siguran sam da je u njegovim rukama budućnost srpskog fudbala u sigurnim rukama. Gospodine Džajiću, možete da računate na podršku UEFA.

- Sednicu je otvorio generalni sekretar Jovan Šurbatović, a posle glasanja, predsedavanje je preuzeo član radnog predsedništva Branislav Nedimović:

Printscreen/YouTube/Fudbalski savez Srbije
 

- Počela je skupština!

- Ovo je dnevni red:

- Džajić je stigao u društvu Vladimira Petrovića Pižona, oni su se odmah pozdravili sa dugogodišnjim funkcionerom Partizana Žarkom Zečevićem:

MN Press
 

 

- Među prvima je stigao selektor Dragan Stojković Piksi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N./P.K.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike