Nakon belog kartona, stiže nam i "pravilo milosti"! Trijumf Liverpula nad Junajtedom inspirisao čuvenog sudiju na reakciju!

11.03.2023

14:41

0

Autor: A. S.

Kolina smatra da nešto treba menjati u završnicama

Nakon belog kartona, stiže nam i "pravilo milosti"! Trijumf Liverpula nad Junajtedom inspirisao čuvenog sudiju na reakciju!
Fudbaleri Mančester junajteda nakon poraza od Liverpula - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Ubedljiva pobeda Liverpula nad Mančester junajtedom se i dalje prepričava. Redsi su sa 7:0 savladali velikog rivala, a taj trijumf otvorio je brojna pitanja.

Tako je čuveni sudija, Pjerluiđi Kolina došao do predloga novog pravila u fudbalu, koje tek treba razmotriti.

Naime, FIFA neće uvesti "štopericu" u fudbalska pravila, ali sudije će ubuduće nadoknađivati svaki sekund koji je izgubljen tokom utakmice, nalik sitaciji sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

Ali, nakon te odluke je stiglo i još jedno pravilo na Kolinin predlog, a to je da se u pojedinim situacijama uopšte ne igra nadoknada vremena. Na tu ideju došao je dok je pratio meč između Liverpula i Junajteda, tokom koga je bilo četiri minuta nadoknade, a pitanje pobednika je već odavno bilo rešeno.

- Nadoknađene su četiri minute - jedna u prvom poluvremenu, a tri u drugom. U drugom poluvremenu videli smo šest golova i i razumem da je teško sudijama da shvate kako tačno da odrede nadoknadu vremena pri rezultatu 7:0. Posebno jer znamo da u nekim takmičenjima gol-razlika može da bude odlučujuća i da pravi razliku, ali... Možda bismo u budućnosti mogli da razmotrimo pravilo da se nadoknada vremena na kraju utakmice ne mora ni određivati ako je pobeda ubedljiva - rekao je Kolina i istakao kako ta odluka mora biti donesena "na temelju zdravog razuma, ali unutar pravila igre".

On je predložio da ovo "pravilo milosti" zaživi u fudbalu, po ugledu na ono u bejzbolu, ali se još uvek čeka na inicijativu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike