Hrvat bi da "otme" Eksuma od Partizana: Bivša NBA zvezda dala savet Danteu

10.03.2023

11:49

0

Autor: D. P.

Eksum na ceni

Hrvat bi da "otme" Eksuma od Partizana: Bivša NBA zvezda dala savet Danteu
Dante Eksum - Copyright MN Press

Eksumu se već isplatio dolazak u Partizan.

Australijanac je postao plejmejker kod Željka Obradovića, zahvaljujući viziji sprkog košarkaškog maga koji mu je pre dolaska iz Barselone rekao da ga vidi u svojoj ekipi kao organizatora igre. Možda tada niko nije verovao da će se ovako razvijati priča Eksuma i Partizana, ali Australijanc je danas jedan od najboljih igrača Evrolige i razlog što se u Americi piše o njemu.

Novinar portala "Bleacher Report" Endi Bejli tvitovao je o Eksumu:

- 27-godišnji Dante Eksum u proseku beleži 12,3 poena, 3,2 asistencije, 1,0 trojke i 0,8 ukradenih lopti za samo 21,6 minuta, dok je u 45 utakmica za Partizan ove sezone šutirao 43 odsto za trojku. Ima indeks 23,5.

Na njegove reči nadovezao se bivši NBA centar i reprezentativac Australije hrvatskih korena Endrju Bogut.On veruje da je njegov zemljak Dante Eksum pokazao u Partizanu da je spreman za novu epizodu u NBA ligi.

 

 

Pre dolaska u Barselonu Eksum je igrao za Jutu i Klivlend. Za nepunih sedam sezona, on je odigrao 245 utakmica u najjačoj ligi na svetu uz prosek od 5,7 poena, 1,8 skokova i 2,4 asistencije po meču. 

Još tokom boravka u Španiji Eksum je pričao o navijačima Partizana i da je o njima slušao od svog saigrača iz reprezentacije. Želja mu se ostvarila, a i "grobari" bi voleli da ovo sve ne bude za jedno leto i da potraje ...

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike