Pešić izveo Zvezdu iz mraka u Bačkoj Topoli! Šampion slavio na TSC areni!

07.03.2023

20:15

0

Autor: G. F.

Derbi 25. kola Superlige opravdao očekivanja

Pešić izveo Zvezdu iz mraka u Bačkoj Topoli! Šampion slavio na TSC areni!
Copyright Printscreen/24sedam

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su trijumfalni pohod u Superligi Srbije. Posle slavlja u večitom derbiju, crveno-beli su u derbiju 25. kola nacionalnog šampionata kao gosti savladali TSC - 2:1 golovima dvostrukog strelca Aleksandra Pešića.

Posle svega viđenog na TSC areni može se reći da je dobro što je utakmica uopšte i završena večeras. Tek što je meč počeo na stadionu u Bačkoj Topoli je nestalo struje, ali je posle nekoliko minuta pauze duel nastavljen. Ipak, samo što se napravio kakav takav kontinuitet usledio je potpuni mrak na stadionu i prekid koji je trajao oko pola sata.

Posle velike neizvesnosti oko sudbine utakmice, uz pismeno odobrenje predstavnika oba tima, duel je nastavljen od trećeg minuta uz nešto manju vidljivost, s obzirom da je struju u tom trenutku davao agregat. Međutim, na poluvremenu su se domaći vratili na trafostanicu koja im je napravila puno problema, pa je drugo poluvreme odigrano u predviđenim uslovima.

Što se tiče igre, Zvezda je uz TSC večeras dobila i Aleksandra Pešića. Iskusni napadač pokazao je da nije zaboravio da trese mreže protivnika, uz jasnu poruku kritičarima posle prvog gola, koji je dao 20. minutu.

Ipak, crveno-beli su večeras pokazali i neke stare boljke. Ponovo su Milojevićevi izabranici stali posle početnog vođstva i samo zahvaljujući velikoj dozi sreće, te sjajnim reakcijama Dragovića i Lekovića TSC nije ekspresno stigao do izjednačenja.

Naravno, kazna je morala da usledi. Čim je počelo drugo poluvreme, crveno-beli su duplirali prednost posle akcije Viga, Kangve i Pešića, koji je izuzetno preciznim šutem duplirao prednost Zvezde na TSC areni.

Pokušavali su domaći i posle drugog primljenog gola da se vrate u meč. Uspeli su u tome u najboljem mogućem trenutku, ali posle gola Ratkova u 70. minutu, do kraja susreta nisu uspeli ozbiljnije da ugroze Borjana.

Superliga 25. kolo

Nedelja

Čukarički - Radnik Surdulica 1:0 (0:0)
/Tošić 82/
Napredak - Spartak Subotica 1:1 (1:0)
/Đeković 5 - Bijelović 71 pen/
Voždovac - Vojvodina 0:0

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Majdevac 19/
Javor - Mladost Lučani 1:1 (0:1)
/Radivojević 33 - Kopitović 87/
Mladost GAT - Radnički Niš 0:0

Utorak

TSC - Crvena zvezda 1:2 (0:1)

/Ratkov 70 - Pešić 20, 46/

Sreda
Partizan - Kolubara 18.30 (Arena 1 Premium)

BLOG UŽIVO:

90+3. minut - Još jedan zicer za Zvezdu. Sjajnu kontru su izveli crveno-beli, Pešićev šut sa nekoliko metara nogom je zaustavio Ilić, a u nastavku akcije Katai je iz izgledne pozicije šutirao visoko preko gola.

90. minut - Igraće se sedam minuta u nadoknadi vremena.

89. minut - Mogao je Pešić da stavi tačku na ovaj meč, ali je njegov šut sa 10-ak metara malo iskosa sa leve strane zautavio Ilić.

83. minut - Još dve promene pravi Milojević. Bukarija menja Srnić, a Prucev Rodića.

81. minut - Pokušao je Katai sa 20-ak metara po zemlji, ali je golman TSC-a bio oprezan i uspeo je da interveniše.

73. minut - Dvostruka promena kod domaćina. Mirčevski i Vukić zamenili su Stojkovića i Milosavljevića.

71. minut - GOOOL! Ratkov vraća nadu TSC-u! Sjajno je fudbaler domaćina izbegao ofsajd i potom snažno šutirao pod prečku preko nemoćnog Borjana.

69. minut - Katai je u igri umesto Kange. Azarov menja Mitrovića.

65. minut - Nema previše fudbala posle drugog gola Pešića. Lekarski tim Zvezde ima mnogo posla, najpre se pomoć ukazivala Borjanu koji se povredio prilikom deganžiranja lopte, a potom i Mitroviću.

54. minut - Prva promena u Zvezdi. Nikolić je zamenio Kangvu.

46. minut - GOOOL! Ponovo Pešić!  Tek što je počelo drugo poluvreme, crveno-beli su kaznili promašaje TSC-a! Akcija je išla po desnoj strani, Vigo je proigrao Kangvu, ovaj je iz prve prosledio loptu do Pešića koji je izuzetno preciznim šutem sa 15-ak metara poslao loptu u donji ugao gola domaćina.

45. minut - Još jedna velika šansa za TSC. Ovoga puta heroj crveno-belih je Leković, koji je uklizavanjem u poslednjem trenutku sprečio loptu da uđe u praznu mrežu, posle istrčavanja Borjana. Završeno je prvo poluvreme, Zvezda vodi na TSC areni 1:0!

36. minut - Još jedna velika šansa za domaćina. Posle centaršuta sa desne strane Stojković je na drugoj stativi skočio i glavom vratio loptu na drugu stranu. Đakovac je već bio spreman da je ubaci u praznu mrežu, ali se u poslednjem momentu isprečio Dragović i ispred njega je izbacio loptu van kaznenog prostora. 

29. minut - Žuti karton dobija i Srđan Mijailović.

25. minut - Velika prilika za TSC i nestvaran promašaj Milosavljevića. Đakovac je uleteo u kazneni prostor Zvezde po levoj strani, poslao je idealnu loptu na peterac, ali je njegov saigrač uspeo da promaši praznu mrežu sa samo nekoliko metara.

20. minut - GOOOL! Zvezda vodi na TSC areni, strelac je Pešić. Akciju je na sredini terena započeo Kanga, Bukari je potom lepo izbacio iskusnog napadača u prazan prostor, a ovaj je izdržao duel sa jednim defanzivcem domaćih i potom spoljnim delom stopala matirao golamana domaćih.

15. minut - Žuti karton je dobio Kanga.

13. minut - Prvi konkretniji pokušaj na meču. Šutirao je Kanga sa 20-ak metara, malo iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla pored stative.

Utakmica je nastavljena od 3. minuta.

19.10 - Fudbaleri domaćeg tima istrčali su na zagrevanje, a za njima i igrači gostujućeg tima. Ukoliko ponovo dođe do prekida, susret će biti odigran u sredu u dnevnom terminu koji će nakanadno biti određen.

19.05 - Predstavnici klubova moraju da daju pisanu saglasnost da će igrati u uslovima slabije vidljivosti. Problem je sa trafo stanicom, a za agregat nije sigurno da će izdržati do kraja susreta.

I dalje nema zvaničnih informacija o eventualnom nastavku utakmice u Bačkoj Topoli. Izvesno je samo da će prekid potrajati, a ukoliko i bude uslova za igra sigurno će obe ekipe dobiti i novo vreme za zagrevanje.

- Veliko je pitanje hoće li biti odigran meč TSC - Crvena zvezda.

11. minut - Ponovo je na par sekundi nestalo struje. Utakmica je ponovo prekinuta. Struja nestaje i dolazi svaki čas.

Utakmica je nastavljena! Treba očekivati bar 5 minuta nadoknade vremena u prvom delu igre.

Poznato je i zbog čega se kasnilo sa početkom. U stručnom štabu crveno-belih bilo je više ljudi nego što je dozvoljeno.

Utakmica je prekinuta. Igrači su kod klupa sa rezervnim igračima.

4. minut - Nešto se desilo sa osvetljenjem na stadionu, drastično je oslabilo. Na sudiji je da odluči ima li uslova za igru.

1. minut - Prvi ozbiljan napad domaćina završen je ofsajd pozicijom Ratkova.

Utakmica je počela sa 4 minuta kašnjenja! Odlična atmosfera na tribinama.

- Pravdu će deliti Miloš Milanović, a ovo su sastavi za koje su se opredelili treneri dva kluba:

TSC: V. Ilić - Cvetković, Stojković, Stojić, Ćalušić, Petrović - Đakovac, Radin, Milosavljević - L. Ilić, Ratkov.

 

 

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Vigo, Leković, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga - Bukari, Kangva, Mitrović - Pešić.

 

 

- Ulaznice su rasprodate pre nekoliko dana i igrači oba tima će imati veliku podršku na utakmici za koju verujem da će biti pravi spektakl. Zvezda je aktuelni, a i novi šampion, imaju veliku bodovnu prednost i ja im čestitam na novoj tituli. O njihovoj igri i kvalitetu pojedinaca se sve zna. Dominantni su godinama unazad i za nas je najveći mogući izazov i čast da se takmičimo sa takvom ekipom. Pred nama je veliki izazov, kao i velika prilika. Momcima sam rekao da je pred njima  utakmica za uživanje, nadmetanje i takmičenje, na kojoj će videti koliko su spremni - poručio je trener TSC Žarko Lazetić.

- Najveća opasnost nam preti od Petra Ratkova i Ifeta Đakovca, kao i Stojić, koji jako dobro igra iz zadnje linije. Miran je na lopti, dosta toga kreće od njega.  Imaju dobar tim i trenera, sve su posložili, vidi se da su i igrače dovodili na osnovu filozofije igre koju trener forsira. Istrpeli su i prebrodili početak, koji je bio malo teži, a sada naravno dolaze rezultati i lepa igra - rekao je trener Crvene zvezde Miloš Milojević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike