Zvezdaška ljubav prema Argentini sve jača i jača, Vigo produbio Partizanov kanal

03.03.2023

20:05

0

Autor: D. P.

Gol Viga odlučio pobednika 169. večitog derbija

Zvezdaška ljubav prema Argentini sve jača i jača, Vigo produbio Partizanov kanal
Detalj sa prošlog derbija - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su minimalnu pobedu u 169. večitog derbiju, savladavši ekipu Partizana rezultatom 1:0 posle gola Argentinca Aleksa Viga u 5. minutu.

Zvezda je bila favorit od starta i tu je dodeljenu ulogu na neki način opravdala, uprkos činjenici da ni njena igra nije bila blistavo fudbalsko izdanje. Ali, gol je došao kao naručen već u 5. minutu, pa stoga nije ni bilo potrebe da se previše rizikuje i ostavlja prostor rivalu da dođe do izjednačenja. I takva rezervisana Zvezda stvorila je više zrelijih prilika, dok se od Partizana nije videlo gotovo ništa osim želje.

Partizan bez ideje

Nije bilo ni tečnosti, ni tačnosti! Mnogo toga se očekivalo od Natha, ali pravih lopti sa njegove strane nisu dolazile. Rikardo je najčešće igrao okrenut leđima Borjanu, dok Menig i Dijabate nisu u svojim pokušajima "1 na 1" uspeli da probiju Zvezdine bekove. U situaciji, gde nije bilo prave ideje, novi trener i debitant na klupi crno-belih Duljaj morao je da bude srećan kako su mu delovali zadnji vezni Belić i Kolorado, koji su kvarili igru i iz svoje zone pokušavali da upute završni pas ka trojici najisturenijih.

Eraković zaključio meč

Prvo poluvreme nije donelo fudbalsku igru! Prekidi, preko 30 faulova, ukazivanje pomoći, baklje, ništa od fudbala osim Vigovog gola i pogrešne procene Popovića, pa voleja Kataija i odlične reakcija golmana Partizana kao iskupljenje za svoj propust u 5. minutu. U nastavku, gosti su izašli rešeni da što pre dođu do izjednačenja, ali ponovo bez prave ideje kako do njega da dođu. Tek ulaskom Baždara malo se slika promenila, ali par zanimljivih akcija i jedna ozbiljnija prilika za Rikarda bilo je sve što se videlo do prekida u 89. minutu.

Od tog momenta, nešto je počelo da podseća na igru ponovo se izgubilo. Rikardo je besmislenim potezom i udaranjem Erakovića za crveni karton doveo svoj tim u beizlaznu situaciju! Teško je pronaći opravdanje za postupak napadača, a tek će se videti kako će se sudijska organizacija odrediti prema arbitraži Aleksandra Živkovića!

Sudija zalutao na derbi

On nije odlukama uticao na rezultat, ako se ostavi po strani rušenje Rikarda posle povlačenja za dres od strane Dragovića u prvom poluvremenu za šta i VAR ima svoj deo odgovornosti, ali teško se može reći da je imao usklađen kriterijum kod presuđivanja faula. Vigo je za "mitraljiranje" po Partizanovoj tribini ostao bez kartona, zaustavlja napad tima iako je povređeni igrač izašao van terena, koleno Pešića u glavu Belića...

Kako se primicao kraj Živkoviću je popuštala pažnja, sve lošije je procenjivao startove, pa je svojim odlukama doprineo da nervoza među igračima poveća i da se ona pretvori u tuču iz koje je Rikardo izašao "crven", a Eraković i Baždar i sa žutim kartonima.   

Ovakav tok je imao 169. večiti derbi

90+10. minut - Žuti za Mijailovića za start na Traoreu.

90+9. minut - Pešić se spustio sam ka golu, šutirao, ali uspeo je da izvuče korner.

90+6 minut - Sudija Živković će biti verovatno najsrećniji kada se se ovaj meč završi, budući da je ozbiljan kandidat za ocenu "najgori akter derbija". Ako bi ovaj duel potrajao ko zna šta bismo mogli da vidimo od ovog sudije.

90. minut - Igraće se još 11 minuta!

89. minut - Duel s leđa, Eraković na Baždaru, taj kontakt Zvezdinog štopera trajao je predugo, pa je i Baždar poželeo da vrati onda kada se oslobodio lopte. Naravno, krenula je gužva, Rikardo je dobio crveni za udaranje Erakovića! Baždar i Eraković po žuti.

88. minut - Ulazi Mijatović umesto Milunovića. Korner za Živkovića ... Desni bek koji je ušao umesto Filipovića uradio je sve pogrešno otkako je dobio šansu.

87. minut - Pripremaju se Gobeljić i Mijatović da uđu, tri minuta pauze gotovo...

83. minut - Rikardooo, Borjan brani! Korner Partizana, odbitak do Baždara došao je povratnom do centarfora crno-belih koji se prvo oslobodio Kangve, pa između trojice šutirao. Borjan je pokazao da su mu refleksi odlični. Dok je trajala opasnost, Milunović i Marković su ležali u kaznenom prostoru. Glava je krvava, Milunović dobija čalmu, izgleda da neće nastaviti meč!

81. minut - Rikardo u solo prodoru, Rodić u poslednjem trenutku postavlja blok, Partizan angažovaniji, ali izostaju prave prilike za gol.

81. minut - Dijabate desnom, slabijom nogom pogađa Rikarda koji nije bio namešten za ovaj udarac glavom.

77. minut - Posle tri minuta pauze Natho je probao da pronađe Uroševića u skoku, umalo da prođe ova akcija.

75. minut - Ulazi Traore! Ilzai i Menig, umesto njega ulazi Jović. Na drugoj strani Katai ustupa mesto Milunoviću!

72. minut - Sudar Belića i Pešića! Katai priskače u pomoć Beliću, jer je izgledalo kao da je izgubio svest. Žuti karton za Pešića, zbog kolena u glavu... Snimak je pokazao pogibeljnost starta igrača Zvezde. Belić će morati napolje, Traore se sprema da uđe.

70. minut - Korner za Zvezdu, nesigurna reakcija Popovića, drugi korner, ali manje opasniji od prvog.

69. minut - Lep kontranapad Partizana, Menig do Rikarda, centarfor se osvrnuo oko sebe, video je da neće moći sam protiv dvojice štopera, odlučio se da centrira, natrčao je Menig iz prve, šut pored stative. Konačno i nešto lepo da se vidi.

67. minut - Pešić pada u blizini korner zastavice, Živković svira faul, iako je snimak pokazao da centarfor drži za dres igrača Partizana Markovića. Zbog protesta Marković i Urošević dobijaju kartone. Katai izvodi slobodnjak, na mestu je Rikardo

66. minut - Odličan pokušaj Uroševića, Borjan izbija u korner.

65. minut - Izlaze Filipović, Kolorado, ulaze Živković i Baždar.

64. minut - Izlazi Mitrović ulazi Kangva.

63. minut - Udarac Kolorada, odbrana Borjana.

62. minut - Igra se ubrzala, Bukari je bio u kontri, posle pokušaja Meniga da pobegne Vigu, zasad su defanzivci pažljivi.

59. minut - Žuti za Belića, prekida kontru faulom na Kataiju.

58. minut - Natho je probao da pronađe nekog u petercu, lopta je prozujala, nije bilo nikog da je skrene u gol.

56. minut - Najmanje tri minuta trajao je prekid zbog baklji sa juga navijača Partizana.

 

 

53. minut - Bakljada juga i prekid, ne vidi se teren od dima.

51. minut - Kontra Zvezde, imali su višak domaći, ali je Mitrović dozvolio Beliću da se iskaže uklizavanjem u šesnaestercu. Korner! Zvezdaši ponovo uhvaćeni u ofsajdu, ali ni Katai ne pogađa, pa ništa sporno ne ostaje iza ove odluke sudija.

48. minut - Partizan aktivniji od starta.

46. minut - Šut Kataija, Pešić je bio u ofsajdu tako da se aktivirao kada je prihvatio odbitak od Vujačića.

46. minut - Nastavlja se derbi! Nema promena!

 

45+4. minut - Vigo za kraj poluvremena sa desne strane i Bukarijev udarac glavom u Vujačića. Ovo je moralo da bude bolje izvedeno od igrača iz Gane.

45+2. minut - Greška Popovića koja je srećom za Partizan prošla nekažnjeno, jer je Bukari bio ofsajdu i aktiviranjem iz te pozicije naterao je sudiju da podigne zastavicu.

45. minut - Igraće se samo još četiri minuta!

44. minut - Duel Filipovića i Mitrovića po desnoj strani, Zvezdino krilo se uhvatilo za rame i izašao je van terena. Partizan je krenuo u napad, ali je Živković onda odlučio da prekine igru, bez razloga. Samo je navukao bes igrača Partizana!

42. minut - Konačno jedna akcija Partizana koja se može nazvati fudbalskom. Dobro kombinovanje po desnom krilu završilo se centaršutom Natha i Rikardovim skokom pri kojem je faulirao Erakovića.

38. minut - Duel Borjana i Rikarda, ponovo razlog za gužvu i za period bez fudbala, srećom ove scene su kratko potrajale. Živković smiruje Dragovića i Rikarda, stišalo se sve, samo još Natho želi još nešto da kaže. Loptu iz auta izbaciće Urošević svojim protivnicima...

36. minut - Nathov prekid išao je na drugu stativu, gde je mislio Menig da iz natrčavanja gađa glavom, ništa od toga.

34. minut - Kontra Dijabatea i Meniga, Bukari je prekida faulom u visini svog kaznenog prostora.

32. minut - Katai volej, brani Popović! Bukari je centrirao, Katai je bio na petercu, golman spreman za ovaj udarac.

30. minut - Već pola sata igre prošlo. Osim gola Viga skoro da ništa značajnije od igre nije viđeno.

MN Press
 

 

28. minut - Gužva oko korner zastavice sa koje je Kanga trebalo da izvede udarac iz ugla. Gabonac je ukazivao da zbog predmeta koji su dolazili sa istočne tribine nije mogao da izvede korner, a taj njegov stav je nervirao Natha i Uroševića. Nastala je gužva koja je brzo rešena. Korner nije bio opasan za Popovića...

25. minut - Rodić do Pešića, ali Marković je na vreme postavio telo tako da je ispratio ovu loptu do Uroševića, u nastavku Natho do Rikarda, tražeći dubinu i zaleđinu Zvezdinih štopera, ali lopta je bila previše lagana da bi napravila opasnost domaćim igračima.

23. minut - Probao je Katai iz daljine, ali preko prečke!

22. minut - Ponovo Vigo u napadu uz desnu aut liniju, sada je centaršut bio mnogo lošiji, iako je od Kataija dobio upotrebljivu loptu!

19. minut - Nastavlja se fer potezom Dragovića, koji je predao loptu protivniku. Rodić je zato pokazao onu oštrinu na koju su navikli navijači sa obe strane. Njegov start na Dijabateu bio je za žuti i dobio ga je!

16. minut - Posle vođstva Zvezde dva tima su došla do balansa, nema inicijative. Pomoć se ukazuje Beliću i Kataiju zbog sudara na sredini terena. Igrač Partizana moraće da nastavi sa čalmom na glavi. 

10. minut - Bakljada severa!

 

9. minut - Posle pokušaja Natha iz daljine, Rikardo je bio u prilici da bolje reaguje u kaznenom domaćih ispred Borjana, njegov udarac je bio traljav, završio je u bloku Dragovića.

5. minut - Gooool, Vigo 1:0!!! Argentinac je pokušao da centrira, na putu ka šesnaestercu je dodirnuo loptu Urošević, Popović je morao bolje da interveniše, ali je mlako reagovao... Zvezda dolazi do vođstva bez većih problema!

1. minut - Počeo je 169. večiti derbi! Partizan kreće prvi sa centra!

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće večeras (19.00, Arena Sport TV Premium 1) 169. večiti derbi.

Glavni sudija meča biće Aleksandar Živković, dok će VAR biti Momčilo Marković.

BLOG UŽIVO:

18.54 - Prema procenama izveštača oko 20.000 navijača je trenutno na stadionu "Rajko Mitić".

 

18.40 - Zagrevanje...

 

18.30 - Izlazak fudbalera Partizana na teren:

18.10 - Stadion "Rajko Mitić", snimak Arena Sport TV

 

18.02: Sever se sprema za početak!

17.55 - Trener Zvezde Miloš Milojević za Arena Sport TV:

- Očekujemo borbenu utaimicu, po sastavima koje smo odredili i protivnik i mi, očekujemo fer borbu u kojoj niko neće odstupiti ni pedalj, na zadovoljstvo svih ljubitelja fudbala u Srbiji. Odsustvo Ivanića neće praviti veće probleme mom timu.

17.46:

Kolorado i Natho od prvog minuta

17.41 - Sastavi:

Crvena zvezda: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović - Bukari, Katai, Mitrović - Pešić.


Partizan: Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Belić, Kolorado - Menig, Natho, Dijabate - Rikardo.

 

17.38 - Na Zvezdinoj severnoj strani spremna koreografija, tek treba da vidimo kakva.

17.35 - Navijači Partizana došli na južnu tribinu, odmah je počelo prepucavanje sa suprotnim taborom. 

Zvezda čestitala Piksiju rođendan

17.31 - Zvezdina posveta Piksiju:

 

 

17.30 - Objava crno-belih pred derbi.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike