Zvezda "nikad mlađa i zdravija" proslavila 78. rođendan: Katai najbolji sportista, legendi priznanje za životno delo

04.03.2023

14:28

0

Autor: P.K.

Veliko slavlje kod crveno-belih, podeljena priznanja

Zvezda "nikad mlađa i zdravija" proslavila 78. rođendan: Katai najbolji sportista, legendi priznanje za životno delo
Katai seče rođendansku tortu - Copyright Facebook/Crvena zvezda

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo je danas svoj 78. rođendan. Za sportistu godine izabran je fudbaler Aleksandar Katai, a priznanje za životno delo dobio je Dušan Savić.

Generalni direktor FK i predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda, Zvezdan Terzić obratio se prisutnima i čestitao na uspesima koje su postizali u prethodnoj godini.

- Naša Crvene zvezda, iako danas ima 78 godina, nikada nije bila mlađa, lepša i zdravija. Moram da naglasim da sam ponosan na sve rezultate koje smo ostvarili u prošloj godini, iako nas veličina Crvene zvezde uvek tera na samokritičnost, sa željom da budemo bolji i uspešniji nego što smo bili juče. Posebno me raduje jedinstvo koje smo pokazali u prethodnom periodu kada smo se radovali uspesima i tugovali u neuspesima. Naravno, mnogo više je bilo uspeha, ali nas veličina Zvezde obavezuje da budemo još uspešniji. Kao predsednik Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda, želim da vam čestitam na rezultatima i poželim mnogo radosti, zdravlja, sreće, vama i vašim klubovima. Srećan rođendan, Zvezdo!

Facebook/Crvena zvezda
 

Glavni Zvezdin fudbaler Katai važi i za jednog od najboljih igrača crveno-belih u ovom veku. On je poneo i nagradu za najboljeg sportistu u porodici 34 kluba. Njemu je plaketu i zastavicu uručio predsednik Skupštine Sportskog društva Crvene zvezde Stojan Vujko.

- Čestitam našoj Crvenoj zvezdi 78. rođendan. Naravno, zahvalio bih se svima na uručenoj nagradi – rekao je nasmejani Katai.

Facebook/Crvena zvezda
 

On je dva mandata postigao ukupno 96 golova. Davao je golove svim superligašima, dok je u večitim derbijma postigao šest golova u prvenstvu i kupu.  

Talentovani štoper Strahinja Eraković proglašen je za najboljeg mlađeg seniora Sportskog društva Crvena zvezda u prethodnoj godini.

Ovaj Zvezdin rođendan će posebno pamtiti Dušan Dule Savić, jedna od najvećih legendi fudbalskog kluba, jer mu je pripala nagrada za životno delo.

Facebook/Crvena zvezda
 

- Ništa bez Pižona... Hvala vam svima, hvala igračima i stručnom štabu na pobedi u derbiju. Ta pobeda je ulepšala titulu i današnji rođendan. Hvala mojoj ekipi, bez njih nikada ne bih bio Dule Savić. Posebno hvala Pižonu, jer je od svih nas napravio da budemo bolji. Hvala porodici što je ovde, posebno unucima. Postoji jedna divna pesma sa refrenom "Veseli se srpski rode", ja bih zamenio reči i rekao "Veseli se crveno-beli rode" - rekao je kroz suze Dušan Savić, a emocije nije krio ni njegov kum i četvrta Zvezdina zvezda - Vladimir Petrović Pižon, koji je Saviću i uručio ovo veliko priznanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike