Samo sam branio svoj tim! Rikardo objasnio zašto je dobio crveni, Marković želi da bolje upozna Duljaja

04.03.2023

12:37

0

Autor: A. S.

Crno-beli žale za porazom u derbiju, ali se okreću budućim utakmicama

Samo sam branio svoj tim! Rikardo objasnio zašto je dobio crveni, Marković želi da bolje upozna Duljaja
Rikardo Gomeš na večitom derbiju - Copyright MN Press

Jučerašnji, 169. fudbalski večiti derbi, nažalost, neće ostati upamćen samo po igri na Marakani, već i po povredi Kristijana Belića, ali i sukobu igrača, pa i crvenom kartonu napadača Partizana, Rikarda Gomeša.

Crvena zvezda je slavila sa 1:0 i tako se odvojila na 16 bodova razlike na tabeli Superlige, pa je šampionska trka, gotovo izvesno rešena, ali ovaj susret 24. kola će se dugo komentarisati.

Crno-beli nisu uspeli da sakriju razočarenje zbog poraza, a nisu bili zadovoljni ni drugim detaljima.

Kvinsi Menig je istakao posle meča da je Partizanu sada imperativ drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.

- Razočaran sam. Mislim da smo zaslužili bolje, posebno u drugom poluvremenu. Sada se moramo fokusirati na sledeću utakmicu. Verujemo da ćemo uspeti ali, polako. Idemo utakmicu po utakmicu - rekao je Menig, dok je Rikardo Gomeš bio temeljniji:

- Meč nismo započeli dobro. Iz glupe situacije smo primili gol, ali smo potom pokazali reakciju. Na žalost, iako smo stvorili šanse - nismo uspeli da postignemo gol. Ali, i ovo je fudbal - nekad zaslužujete bolji rezultat, ali ga nema - rekao je Gomeš.

U drugom delu igre, crno-beli su nizali šanse, ali lopta ipak nije završila u mreži.

- Da, jednostavno lopta nikako da uđe u gol, ali šta mi tu možemo. Važno je samo da nastavimo da se trudimo, da damo sve od sebe i onda će rezultati biti bolji - naveo je Gomeš i istakao da se borba za Partizan sada samo nastavlja:

- Da, naravno. Možda sam u tom jednom momentu pokazao emociju, ali sam samo pokušao da odbranim svoj tim posle situacije koja se desila. Na žalost dobio sam crveni karton, ali možda je to i dobra stvar - smatra napadač Partizana.

Večiti rival u ovom trenutku ima velikih +16, a Svetozar Marković nije želeo da traži izgovore nakon poraza.

- Da pričam da smo bolja ekipa ili da zaslužujemo više - nema smisla. Večiti rival beži 16 bodova, na nama je da preostale utakmice pobedimo i da se još bolje upoznamo sa novim šefom. Bodovna razlika je ogromna, ali kako smo izgledali u drugom poluvremenu, ja ono kako bi trebalo da igramo u budućnosti. U dosta situacija je potrebno da te i sreća pogleda da bi ostvario nešto. Mislim da je njih, uz sve to što su bolje ušli u utakmicu, pogledala i sreća, jer su postigli gol kakav su postigli. Nama ostaje da se okrenemo sledećoj utakmici, koju igramo u sredu - iskren je bio mladi defanzivac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike