Tešović: Od svoje sedme godine idem na utakmice Partizana, ne pamtim da mi je bilo teže!

28.02.2023

11:30

0

Autor: D. P.

Bivši fudbaler crno-belih bio među malobrojnim navijačima koji su gledali meč protiv Radničkog 1923

Tešović: Od svoje sedme godine idem na utakmice Partizana, ne pamtim da mi je bilo teže!
Copyright MN Press

Izveštači su izbrojali 247 navijača na četiri tribine stadiona Partizana u meču sa kragujevačkim Radničkim koji je juče završen rezultatom 1:1. Još jedan takmičarski potop tek da se obesmisli priča o dotaknutom dnu, jer o zna koliko još može ovaj Partizan da tone.

Bivši as crno-belih Darko Tešović bio je deo malobrojne grupe koja je došla da gleda dokaz o kolapsu nekada velikog kluba. Napustio je stadion tužan, najmanje zbog rezultata.

Da li biste komentarisali stanje u Partizanu?

- Naravno, kao neko ko je vaspitavan u Partizanu moram da pričam, jer bez razgovora nikad nećemo doći do rešenja - počinje priču za Darko Tešović za 24sedam:

- Otkad idem na stadion Partizana, a to je od moje sedme godine, ja ne pamtim da sam se lošije osećao gledajući utakmicu tima za koji navijam. Evo, sada mi je 52. godina, dolazio sam u svim prilikama i neprilikama, kada smo bili kažnjeni zatvaranjem stadiona, ali ovaj doživljaj još nisam imao. Partizan je teško bolestan ili bolje da kažem ovako - Partizanu je potreban dobar majstor! To vam je ono kada vam se pokvari auto i vi sada odete kod najboljeg majstora da vam reši problem. Ovde je isto potrebno da neko dođe, skenira stanje i kaže dijagnozu.

Kako će majstor rešiti problem ako navijači ne žele više razgovor sa ovom upravom, a vladajuća garnitura pokazuje da joj ostavke nisu ni na kraj pameti?

MN Press
Darko Tešović u duelu sa Ivanom Adžićem

- Znate šta, postoji nešto što se zove obraz! Svako ima svoj deo odgovornosti, a ona nije jednaka za sve koji su u klubu. Tačno treba da se utvrdi koliko su igrači "zaslužni" za ovo što se dešava, koliko treneri i uprava. Ne mogu stalno da budu krivi za sve treneri, mada oni nekako po inerciji uvek u teškim situacijama isturaju sebe kao dežurne krivce i onda, naravno, njemu sledi otkaz po sistemu "lakše je njega jednog promeniti nego 27 članova uprave". U Partizanovom slučaju je izvesno da "Gordon" (Petrić) nije uspeo. U jednom momentu je ličilo kao da će se napraviti preokret, ali posle je došao pad. Ovako, sa strane gledano, reklo bi se da se još letos pogrešilo u dovođenju igrača i postoji još čitav niz pitanja o kojima treba razgovarati!

Da li vas kao navijača brine priča o milionskim dugovima Partizana?

MN Press
Darko Tešović

- Kao prvo mene brine ako o tome pričamo, a ne znamo o tome mnogo. Svi pričamo o nečemu što slabo razumemo. Naravno, kao neko ko je ceo svoj život proveo u Partizanu brine me njegovo stanje i brinu me te priče koje kruže da je klub u milionskim dugovima.

Šta bi bilo dobro preduzeti?

- Ja mislim da sad treba razmišljati o derbiju. Doveden je Igor Duljaj, znamo da ni u boljim situacijama nema "lako ćemo" u Partizanu, ali mora se tim konsolidovati: Ovaj derbi je na igračima, oni to moraju da reše. Kad dođe maj treba krenuti u priču o određivanju odgovornosti svakog ponaosob  - rekao je Tešović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike