Matić spušta Srbe na zemlju: Od koga smo mi to bolji? Moraju da se spuste tenzije pred velika takmičenja

21.02.2023

19:40

0

Autor: P.K.

"Ne može neko ko je u Torinu da iznese isti pritisak kao neko u Realu"

Matić spušta Srbe na zemlju: Od koga smo mi to bolji? Moraju da se spuste tenzije pred velika takmičenja
Nemanja Matić - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Fudbalska Srbija prošla je put od euforije do dubokog razočarenja kad je u pitanju reprezentacija. Svi smo poleteli posle pobede nad Portugalom u gostima i verovali da možemo da uradimo nešto na Mundijalu u Kataru.

Ipak, Orlovi su tamo osvojili samo jedan bod, ostavivši pritom jako slab utisak.

To je bila tema analize proslavljenog reprezentativca Nemanje Matića, osvajača četiri titule u Premijer ligi, a sada prvotimca Rome.

Matić se iz reprezentacije povukao 2020. a svoju analizu izneo je u emisiji "(Ne)uspeh prvaka sa Mariom Stanićem", koju vodi ovaj nekadašnji hrvatski reprezentativac.

- Mi (Srbija) pravimo pritisak, a nemamo podlogu za to. Mi kažemo da smo najbolji... Zašto smo mi najbolji, od koga smo mi to uopšte bolji? Malo su me i kritikovali kad sam u jednom intervjuu rekao šta mislim o poređenju Srbije i Hrvatske. To je bilo još pre Svetskog prvenstva, rekao sam tada da se Hrvatska i Srbija ne mogu uporediti, jer smo mi u tom trenutku imali tri igrača na vrhunskom nivou, a hrvatska reprezentacija 10. Rakitić je bio u Barseloni, Luka u Realu, Kovačić u Realu, Perišić u Interu, Mandžukić u Juventusu – rekao je Matić, pa nastavio:

- Mi smo imali dva igrača na vrhunskom nivou, a svi ostali su igrali u nekim osrednjim klubovima. Stavljamo prevelik pritisak na igrače koji još nisu spremni za to. Ne može neko ko igra u Torinu izneti isti pritisak kao Modrić, koji konstantno igra na vrhunskom nivou i koji konstantno osvaja trofeje. Srbija pred velika takmičenja mora da spusti tenzije. Ne može se biti drugi i treći ni iz čega. Imate Luku Modrića, koji je najbolji igrač sveta i tek kad završi karijeru, svi će biti svesni kakav je to igrač - i Real Madrid i reprezentacija. Nekoliko puta igrao sam protiv njega. Kod njega nema lufta, nema toga da on na terenu radi neku stvar bez krajnjeg cilja. Svaki njegov potez na terenu te natera na grešku, uvek unapred zna što radi. Mi nemamo takvog igrača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike