Superligaški "orlovi" bolji od Amerikanaca u Los Anđelesu (VIDEO, GALERIJA)

26.01.2023

06:53

0

Autor: D. P.

Tim od superligaških igrač, bez članova Crvene zvezde i Partizana, pobedio sa 2:1 selekciju SAD

Superligaški "orlovi" bolji od Amerikanaca u Los Anđelesu (VIDEO, GALERIJA)
Copyright Tanjug/AP

Sjajna superligaška Srbija nije smetalo ni 15 sati putovanja, ni samo 48 sati prilgađovanja na vremensku razliku od devet sati, "orlovi" iz domaćeg takmičenja savladali su Amerikance u Los Anđelesu sa 2:1.

Golove za Srbiju postigli su Luka Ilić u 43. i Veljko Simić u 47. minutu, dok je za domaće strelac bio Vaskez u 29. minutu.

Srbija je bolje otvorila utakmicu, perma zamislima selektora Stojkovića koji je tražio da se preuzme kontrola igre od prvog sudijskog zvižduka. Hrabra igra donela je šansu već u 4.minutu posle odlično izvedenog kornera Veljka Simića, koji je kao najstariji igrač u startnoj postavi dobio čast da nosi kapitensku traku.

Kazna je stigla već u sledećem napadu američke selekcije, Gresel je uputio idealan centaršut, a Brenodn Vaskez sjajno skočio i smestio loptu u mrežu.

Dva minuta pre odlaska na odmor, Srbija stiže do zasluženog izjednačenja. Ako je iz igra bio za malo neprecizan, Luka Ilić je sa sličnog mesta, ali iz prekida, podesio nišan i predivno pogodio za 1:1.

Početak drugog dela meča kao iz snova, Simić je posle svega stotinak sekundi krunisao svoju dobru igru i doveo Srbiju u vođstvo. Stigla je naša reprezentacija i do trećeg gola koji je sudija poništio zbog nedozvoljenog položaja Štulića.

Los Anđeles

Stadion: Banka Kalifornije
Gledalaca: 11.000
Sudija: Denion Parčment (Jamajka)
SAD – SRBIJA.   1:2
(Vaskez 20’, Ilić 43’, Simić 47
’)
SAD: Slonina, Gresel, Cimerman, Gomez, Vaskez, Pomikal, Sonora, Zendehas, Kauel, Moris, Nil.
SRBIJA: Đ.Petrović (od 46’ Rosić), Stojić, Veselinović, N.Petrović, Mijailović, Ilić (od 62’ Ivezić), Topić (od 46’ Štulić), Petković (od 81’ Bijelović), Simić (od 77’ Damjanović), Lučić (od 62’ Pantović), Joveljić.
 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike