E sad smo sve videli, teško da može bizarnije! Tehnologija priznala gol, tehnologija ga i poništila! (FOTO, VIDEO)

24.02.2023

09:53

0

Autor: G. F.

Novi dokaz da fudbal gubi smisao i draž na utakmici Fiorentine i Brage

E sad smo sve videli, teško da može bizarnije! Tehnologija priznala gol, tehnologija ga i poništila! (FOTO, VIDEO)
Gol je, nije gol - Copyright printscreen

Od momenta u kom je tehnologija počela da odlučuje o spornim detaljima na utakmici fudbal je definitivno izgubio draž. Ne mogu fudbaleri ljudski ni da se raduju postignutom golu sve dok im neki tamo VAR ne potvrdi da je sve bilo regularno.

S jedne strane ideja je sjajna, neće biti oštećenih klubova, ali sa druge zaista je oduzelo lepotu fudbalu. A izgleda i smisao. Videli smo to i u Ligi konferencija prošle večeri.

Počelo je sa takozvanom gol-tehnologijom, odnosno signalom koji sudija dobija tako što zavibrira sat na ruci ukoliko lopta celim obimom pređe gol liniju. Realno - sjajno rešenje. Nema nedoumica, ako zavibrira gol je. I tačka.

Ali... Ispada da nije tako! Teško da može bizarnije, ali prethodne večeri svedočili smo potpuno raspadu sistema na utakmici Fiorentine i Brage! Gol-tehnologiju poništila je VAR tehnologija! Da čovek ne poveruje!

Vodili su gosti sa 2:1, a na asistenciju Alekse Terzića Artur Kabral je šutirao precizno uz samu stativu. Bacio se golman Brage i izbio loptu, ali je sudija pokazao na centar. Objašnjenje je bilo jednostavno, njegov sat je zavibrirao, lopta je prešla gol liniju i Fiorentina je izjednačila! Čak je u prenosu prikazana i animacija lopte u golu!

 

 

A onda... Nekome smešna, nekome tužna, a po fudbalsku igru svakako tragična situacija. Sudija dobija poziv iz VAR sobe da ipak pogleda snimak. Nije nam baš najjasnije šta to ima da gleda ako mu je tehnologija, koja je tu da presudi i bude nepogrešiva, signalizirala da je gol postignut.

I odlazi sudija da gleda snimak. I gleda. I gleda. I ne može da vidi da je lopta celim obimom završila iza linije. I gleda još malo. Pa poništava gol na zaprepašćenje svih prisutnih i na radost gostiju. Pogledajte i sami jednu od najbizarnijih sitaucija u svetu fudbala:

Na kraju, sve ovo nije uticalo na prolaz u narednu rundu. Fiorentina je prošla dalje, pobedila je kod kuće sa 3:2, pa ukupnim rezultatom 7:2 izborila plasman u osminu finala Lige Evrope.

Kako posle ovoga reći da ste za tehnologiju u fudbalu? Teško!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike