Dibala na saslušanju zbog Juventusa! Ako se dokažu sumnje, sledi mu momentalna kazna od mesec dana neigranja

22.02.2023

11:51

0

Autor: D. P.

Romin Argentinac mora da se javi italijanskom tužilaštvu

Dibala na saslušanju zbog Juventusa! Ako se dokažu sumnje, sledi mu momentalna kazna od mesec dana neigranja
Amrabat i Dibala - Copyright profimedia

Paolo Dibala u problemu zbog dana u Torinu.

Romin Argentinac mora da se javi italijanskom tužilaštvu kako bi se proverila sumnja da je pomagao Juventusu oko utaje poreza u doba korone.

Argentinac koji je igrao za "staru damu" od 2015. do 2022. godine mogao bi da dobije trenutnu suspenziju na mesec dana. Pravni organi u Italiji pozvali su Paula Dibalu na saslušanje zbog sumnje da je umešan u finansijske malverzacije Juventusa, zbog čega su ove sezone kažnjeni oduzimanjem 15 bodova.

Ako protiv Rominog fudbalera bude podignuta optužnica, on može odmah dobiti mesec dana suspenzije, a kasnije i suspenziju na duži period. Jedna od sumnji protiv Juventusa je da su za vreme korone igrača poreskim organima prijavili kako su igrači pristali da značajno smanje plate, ali su u praksi nastavili da im isplaćuju redovne plate "na crno".

Pre oko tri meseca uprava na čelu sa Andreom Ajnjelijem podnela je iznenađujuću ostavku, a onda su razlozi postali jasni za taj čin.

Glavni razlog je bila afera u vezi sa "naduvavanjem" iznosa transfera radi ravnoteže računa kao i utaje poreza. Pored oduzimanja bodova, kažnjeni je generalni direktor Andrea Anjeli sa dve godine zabrane rada u fudbalu, dok je Pavel Nedved suspendovan na osam meseci.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike