Najava dana u Italiji: Srpski golgeter "gladan" kao Dibala, biće eksplozivan tandem u Juventusu

07.06.2021

08:19 >> 08:21

0

Trener koji je stvorio Argentinca u Palermu i lasnirao Vlahovića u Fjorentini veruje da bi ova dvojica činili odličan duet u špicu Juventusa

Najava dana u Italiji: Srpski golgeter "gladan" kao Dibala, biće eksplozivan tandem u Juventusu
Copyright Profimedia.rs

Trener Fjorentine Bepe Jakini veruje da je njegov fudbaler Dušan Vlahović najbolji napadač rođen posle 2000. godine zajedno sa Erlingom Halandom. Jakini nije želeo da spekuliše kako će dalje izgledati karijera mladog Srbina, ali ga ne bi iznenadila vest o prelasku u Juventus:

– Dušan ima sve elemente, tehniku, ličnost i snagu. Da li će igrati za Juventus, Real Madrid ili Mančester junajted nije na meni da kažem. Posle Halanda, Dušan je najbolji mladi napadač. Upravo iz tog razloga ne bih se iznenadio da ga je uzeo Juve, ali čak ni da ga Fjorentina zadrži, jer predsednik Komizo je veoma vezan za dečaka. To su procene menadžera, a ne terenu su ljudi poput mene. Umesto toga, mogu vam garantovati još jednu stvar – rekao je za Tutosport Bepe Jakini.

Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP

Na pitanje na šta se odnosi njegova garancija, iskusni stručnjak je odgovorio:

– U vreme dok sam vodio Palermo trenirao sam Dibalu. Iako su različiti igrači, Paulo i Dušan, u Vlahoviću sam video istu glad i istu ambiciju koju je Argentinac imao na Siciliji. Dibala je bila predodređen da bude veliki kao i Vlahović.

Igračke karakteristike Vlahovića su slične jednom drugom asu italijanske Serije A. Jakini ističe da ga Srbin podseća na bivšeg golgetera “auzra” i brojnih italijanskih klubova:

Bobo Vijeri. Leva noga, dobra građa, odlična odbrana lopte, dobar udarac, dobra tehnika i odličan dubinski napad. I pre svega, poput Vijerija, Vlahović je neko ko donosi rezultat.

Jakini vidi Srbina i Argentinca jednog pored drugog, u istom timu.

– Oboje su levonogi. Dobri poput Paula i Dušana mogu uvek da igraju zajedno. Bili bi eksplozivan par i zajedno bi nastavili da postižu mnogo. Dibala nije imao mnogo sreće u prošloj sezoni, ali njegov talenat nije upitan: govorimo o šampionu koji je pobeđivao golovima i osvajao šampionate sa mnogim velikim igračima Juventusa.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike