Navijači Liverpula besni! Tuže UEFA, jer "im je uništila živote" (FOTO)

15.02.2023

07:39

0

Autor: D. N.

Povod za tužbu su incidenti uoči finala Lige šampiona u Parizu

Navijači Liverpula besni! Tuže UEFA, jer "im je uništila živote" (FOTO)
Navijači Liverpula uoči finala u Parizu - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Navijači Liverpula žele da se preko suda "obračunaju" sa UEFA zbog incidenata uoči finala Lige šampiona u kojem je njihov tim prošle godine izgubio od Reala iz Madrida.

Kako prenose mediji, oko tri hiljada fanova velikana sa "Enfilda" je tužilo UEFA po različitim osnovama. Podsetimo, bilo je mnogo problema tokom ulaska na meč u Parizu. Čak je i pomenuti meč kasnio čak 36 minuta jer navijači sa kupljenim ulaznicama nisu mogli da uđu. Bilo je guranja, ukratko nastao je haos.

- Bio je to najgori dan u životu. I dalje imam problem kada se nađem u velikoj gužvi. I dalje se budim noću, a kada pričam o tome ne mogu da ne zaplačem. Imam šećernu bolest i doze insulina koje sam nosio su uništene od toplote jer smo svi bili zbijeni - kazao je Endru Paterson koji je samo jedan od onih koji su tužili UEFA.

- UEFA nije uništila samo taj dan, uništila nam je i živote - nastavio je Paterson.

Već je i izabrana advokatska kancelarija koja će zastupati navijače, mada je UEFA već najavila da će pokušati da se iskupi određenim novčanim iznosom. Takođe se i izvinila, ali Englezi žele "odgovarajuću nadoknadu".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike