Locirali smo Kristijanovu sobu, pronašli njegove patike, ali njega nema! Poslednji izveštaj Atsuovog menadžera slama srca!

14.02.2023

21:24

0

Autor: A. Š.

Nesrećnog fudbalera nisu pronašli ni devet dana posle zemljotresa u Turskoj

Locirali smo Kristijanovu sobu, pronašli njegove patike, ali njega nema! Poslednji izveštaj Atsuovog menadžera slama srca!
Copyright Profimedia/Eren Bozkurt/Anadolu Agency

Jedna od sudbina razornog zemljotresa u Turskoj koja se s posebnom pažnjom prati u svetu fudbala jeste ona Kristijana Atsua. Nekadašnji fudbaler Čelsija i Njukasla još se nalazi pod ruševinama jedne od zgrada koje su u Hataju nestale pod udarima zemljotresa koji je poslednjih dana potpuno zaustavio Evropu i svet.

Porodica nesrećnog mladića od prvog dana preživljava ogromne šokove, s obzirom da je nekoliko puta već objavljena pa demantovana vest o njegovom izbavljenju.

Kako vreme prolazi, sve su manje šanse da će Atsu dobiti najvažniju utakmicu u životu, ali nada ne napušta njegove najbliže, kao ni agenta koji je danas dao novi izveštaj koji bi „i kamen rasplakao“.

- Prošlo je devet dana od zemljotresa i još nismo locirali Kristijana. Ja sam na mestu potresa u Hataju sa njegovom porodicom. Scene su nezamislive i naša srca su slomljena zbog svih ljudi koji su ovim pogođeni – napisao je u otvorenom pismu agent Nana Sešer, pa potom otkrio strašne detalje.

- Tokom mog boravka ovde uspeli smo da tačno lociramo gde se nalazi soba u kojoj je bio Kristijan, pronašli smo dva para njegove obuće. Juče smo dobili potvrdu termalnih snimaka koji pokazuju znake do pet života, ali mi je rečeno da je jedina prava potvrda kroz vid, miris i zvuk. Nažalost, Kristijana još nismo mogli da lociramo.

Istakao je agent nesrećnog fudbalera da su svi izuzetno zahvalni turskim, ali i stranim spasilačkim timovima, lokalnim civilima i volonterima na njihovim naporima i reakcijama u spašavanju ljudi.

- Ipak, hitno nam je potrebno više sredstava, uključujući i prevodioce na terenu. Stvari se odvijaju neverovatno sporo i zbog toga kasne mnoga spašavanja. Životi se gube zbog nedostatka sredstava koja su na raspolaganju radnicima. Žalosno je što niko iz kluba nije s nama, rame uz rame. Njihov položaj i uticaj, zajedno sa lokalnim znanjem, bili bi od izuzetne pomoći. Molimo predsednika kluba i gradonačelnika Hataja Ljutfu Savaša da obezbedi dodatna sredstva za ubrzavanje spasilačkih ekipa – naveo je agent Kristijana Atsua.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike