Fudbaler u Turskoj pao s devetog sprata, zgrada ga zatrpala: Detalji drame, da li je uopšte preživeo?

08.02.2023

11:25

0

Autor: P.K.

Novi obrt? "Još se nismo čuli, ne znam ništa zvanično"

Fudbaler u Turskoj pao s devetog sprata, zgrada ga zatrpala: Detalji drame, da li je uopšte preživeo?
Kristijan Atsu, ilustracija - Copyright Profimedia/Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Ceo svet saoseća sa Turskom i Sirijom i katastrofalnim zemljotresom koji je potresao te dve države. Među brojnim pričama koje potresaju planetu su i one sportske, od čega je verovatno najtužnija ona o čuvenom sportskom paru koji je zajedno otišao u smrt.

Svet fudbala pratio je i sudbinu Kristijana Atsua, fudbalera Hatajaspora, za koga je prvo javljeno da je mrtav, a onda i zvanično da je spasen. Nakon toga je njegov agent rekao da ništa ne zna i ispričao je jezive detalje trenutka nesreće.

- Posleo objave kluba od utorka da je Kristijan izvučen živ, mi tek treba da utvrdimo gde je Kristijan. Kao što možete da zamislite, ovo je i dalje užasno vreme za njegovu porodicu. Radimo sve što možemo da pronađemo Kristijana. Zvanične vesti će biti objavljene kako nam stižu nove informacije. Molim vas da poštujete privatnost porodica tokom ovog jezivog vremena i suzdržite se od širenja nepotvrđenih vesti koje će samo omesti potragu za Kristijanom - napisao je Sečer.

Atsu je navodno pao sa devetog sprata zgrade u kojoj je živeo. Nekadašnje krilo Njukasla i Čelsija navodno se vraćao sa partije pokera, kojom je slavio pobednički gol u trijumfu 1:0 nad Kasimpašom kada je izbio zemljotres.

Atsu je letos došao u Tursku iz Saudijske Arabije. U nedelju je postigao svoj prvi gol, pošto je ušao u meč osam minuta pre kraja, a njegova Hata je slavila 1:0.

- Poslednju put smo se čuli oko ponoći u nedelju. Kristijan i njegovi saigrači su igrali poker do pola četiri ujutru u stanu jednog od prijatelja. Put do njegove kuće traje oko pola sata. Vratio se oko četiri ujutru, a zemljotres je počeo 20 minuta kasnije. Nisam znao ništa dok me klub nije zvao u pet ujutru i pitao da li sam se čuo sa Kristijanom. Rekli su mi da je njegova zgrada potpuno srušena i da ne mogu da stupe u kontakt sa njim – rekao je agent Nana Sečer za Miror.

Odmah je nastavio:

- Nadao sam se da je budan i da zemljotres nije pogodio dok je spavao. On živi u zgradi od 11 spratova, a on je bio na devetom. Klupski funkcioneri su probali da ga pronađu, ali jasno je da i da su pokušavali da pronađu svoju porodicu i prijatelje. Uprkos brojnim izveštajima iz Engleske i Gane, nije bilo zvanične potvrde dok me klub nije pozvao u utorak u šest ujutru.

- Rekli smu mi da je u bolnici i da je stabilno. Nema telefon sa sobom, a, kao i svi mi, ne zna brojeve napamet, tako da i dalje čekam da razgovaram sa njim.

Atsu je bio deo Njukasla koji je 2017. izborio povratak u Premijer ligu. Sečer je otkrio da je vrlo lako mogao i on da bude u Turskoj za vreme zemljotresa, ali da nije otišao jer nije bilo slobodnih letova.

- Trebalo je u petak da odletim, ali bi let stigao u nedelju posle Kristijanove utakmice, tako da sam čekao sledeći avion. Da sam bio u prvom, i ja bih bio tamo. Samo me Bog spasio. Ima Boga. Moja supruga je jako zahvalna što nisam odleteo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike