U Spartaku besni, oglasili se saopštenjem: Jasno je da hoće da nas izbace iz lige, ništa nije slučajno

14.02.2023

16:51

0

Autor: P.K.

"Nije slučajno da imamo najneravnopravniji tretman"

U Spartaku besni, oglasili se saopštenjem: Jasno je da hoće da nas izbace iz lige, ništa nije slučajno
Detalj sa utakmice Javor-Spartak - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Spartak je u nedelju izgubio od Javora u Ivanjici u meču igranom na teškom terenu, ali se posle dva dana oglasio saopštenjem u kome je naveo da oštećen u tom meču i da će se boriti da se to više ne dešava.

Javor je pobedio 1:0 na teškom terenu, ali Subotičani misle da su debelo oštećeni.

- Poštovana sportska javnosti,

Nakon dešavanja na prvenstvenoj 21. kola Superlige Srbije koja se odigrala u nedelju u Ivanjici između FK Javor i FK Spartak, a završena je pobedom domaće ekipe 1:0, prinuđeni smo da se obratimo i reagujemo na nepravdu koja nam se dogodila. Na gostovanju u Ivanjici, naš klub je ponovo oštećen i to situacijom iz 26. minuta prvog poluvremena, pri rezultatu 0:0, kada nije dosuđen očigledan kazneni udarac za naš tim zbog jasnog i namernog igranja lopte rukom igrača domaće ekipe br. 9 unutar svog kaznenog prostora. Za sve prisutne na stadionu, to je bio očigledan kazneni udarac, osim za glavnog sudiju utakmice.

Podsećamo da smo i u prvom delu sezone na sličan način nekoliko puta oštećeni, pre svega na utakmici protiv još jednog direktnog konkurenta za opstanak - lučanske Mladosti, kada takođe za naš klub nije dosuđen očigledan kazneni udarac pri rezultatu 0:0. Posle ovog kola i još jedne kardinalne greške na našu štetu, jasno nam je da se ništa ne dešava slučajno, te da je očigledna namera da se naš tim izbaci iz lige. U prilog tome govori i činjenica da je u tekućoj sezoni protiv našeg tima dosuđeno 7, a u korist našeg tima svega 1 kazneni udarac. Po toj statistici Spartak je tim sa najneravnopravnijim tretmanom u odnosu na ostale timove, i to svakako nije slučajnost.

Ponavljamo da na nepravdu nećemo ćutati, i da ćemo se svim silama boriti protiv nečasnih radnji! – navodi se u saopštenju.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike