Nestvarno luda priča legendarnog golmana! Nije bilo para da radi šta želi pa je osvojio Ligu šampiona!

14.02.2023

11:00

0

Autor: G. F.

Bivši čuvar mreže Čelsija započeo novu karijeru

Nestvarno luda priča legendarnog golmana! Nije bilo para da radi šta želi pa je osvojio Ligu šampiona!
Petr Čeh - Copyright Profimedia

Slavni češki golman, koji je najslavnije dane proveo u Premijer ligi braneći za Čelsi i Arsenal, započeo je novu karijeru!

Fudbal zapravo nikada nije bio "prva ljubav" Petra Čeha, maštao je o drugim stvarima, ali zbog manjka novca nije mogao da se posveti sportu koji je najviše voleo. Sada ima i više nego dovoljno novca i sada je ostvario svoju dečačku želju. Potpisao je ugovor sa Čelmsford čiftejnsima u NIHL ligi i konačno se bavi hokejom na ledu!

- Hokej je baš skup sport, a mi kao porodica nismo mogli da priuštimo opremu i tata me odveo na fudbal. Na kraju je taj sport pobedio. Sanjao sam da jednog dana budem na ledu sa saigračima i taj mi se san ispunio. Presrećan sam! Ispunio sam dečački san. Ovo je zabavnije i od Lige šampiona - rekao je Čeh, koji i u 41. godini ima dovoljno energije i elana da se profesionalno bavi sportom.

 

 

Prema pisanju medija na Ostrvu Čeh će u sadašnjem klubu ostati do kraja sezone, a da li će i gde nastaviti novu karijeru još nije poznato. Petr Čeh je za fudbalsku reprezentaciju svoje domovine branio 124 puta, a na EP 2004. godine izabran je u najbolji tim.

Sa Čelsijem je osvojio po 4 Premijer lige i FA kupa, 3 Liga kupa, dok je po jednom osvajao Ligu Evrope i Ligu šampiona. U ovom takmičenju je tri puta proglašavana za najboljeg čuvara mreže.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike