Partizan čeka Mladost, Petrić upozorava! Oni su navikli da igraju pod pritiskom borbe za opstanak!

10.02.2023

13:35

0

Autor: D. N.

Šef struke crno-belih je pričao i o izborima u FSS, kao i o Peđi Mijatoviću

Partizan čeka Mladost, Petrić upozorava! Oni su navikli da igraju pod pritiskom borbe za opstanak!
Gordan Petrić - Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan

Fudbalere Partizana sutra očekuje nova utakmica u Superligi Srbije. Posle uspešnog gostovanja u Kruševcu, crno-beli će kao domaćin igrati sa ekipom Mladosti GAT. Duel sa Novosađanima, pretposlednjim timom na tabeli najavio je šef stručnog štaba, Gordan Petrić.

Ali na početku konferencije u "Zemunelu" izjavio je saučešće građanima Turske koji su pogođeni katastrofalnim zemljotresom.

- Pre nego što počnemo da pričamo o fudbalu, da u svoje ime izjavim saučešće svima koji su se našli u ovoj tragičnoj situaciji. Gledaćemo da pomognemo koliko možemo, ali šta da radimo, život ide dalje - kazao je Petrić čiji će tim već u četvrtak gostovati Šerifu u prvoj utakmici 1/16 finala Lige konferencija.

- Polako ulazimo u ritam subota-četvrtak i nadam se da će moji igrači i stručni štab dugo ostati u tom ritmu tokom nedelje. Igramo protiv ekipe protiv koje sam igrao prvu u Novom Sadu. Gledajući njih, skoro 15 igrača je došlo ili otišlo, samo dva igrača su ostala iz te prošle utakmice.

Biće zanimljivo, to su igrači koji su navikli da igraju pod pritiskom borbe za opstanak. Moji su igrači su spremni, ušli su u neki ritam. Kreće ritam sutra, pa četvrtak, pa nedelje, pa četvrtak, pa nedelja, pa vikend derbi, spremni smo - rekao je šef struke kluba iz Humske, uz osvrt na prethodni meč sa Novosađanima.

U poslednjim minutima susreta, crno-beli su u prvom delu sezone savladali Mladost.

- Ta utakmica je jedna slika u kojoj su svi na klupi bili omladinci, tako da nismo imali ni najjači sastav. Posle toga su počeli da se vraćaju igrači i sve što je za sada urađeno je njihova zasluga. Sigurno da je ta utakmica bila prekretnica. Posle derbija su počeli da se opuštaju i da pokazuju šta mogu.

Nisam ni bio svestan da li smo favoriti ili nismo, tek sam bio došao. Nisam znao šta me očekuje ako izgubim tu utakmicu, tako da sam ušao rasterećeno. Nije bio taj meč onako kako treba da igra Partizan. Sutra je druga priča, ali ne treba se opuštati. Da se ne lažemo, mi se pitamo, ako budemo igrali onako kako znamo, neće biti problema.

Ali na konferenciji se nije pričalo samo o duelu sa gostima iz Novog Sada. Bilo je i priče o izborima u Fudbalskom savezu Srbije.

- To što se dešava, generalno, ako se Nemanja Vidić kandiduje za predsednika i hoće da pomogne srpskom fudbalu, ne vidim nijednog protivkandidata sa druge strane. Ko god se od nas kandiduje...

Branislav Nedimović je gospodin čovek, koji i razume fudbal i nemam ništa protiv toga. Ali ko god da se kandiduje, čak i bivši igrači, mislim da je Nemanja najbolje rešenje.

Zašto mi ne razumemo ovo što ja pričam, ja to ne znam. Kada će nam to doći u glavu, ja to ne znam. To je čovek koji ima sigurno jedan miran život i nema potrebe da bude predsednik FSS, nego hoće da pomogne, da se žrtvuje. To nije nimalo laka funkcija. Šta će biti u narednom periodu, ja to ne znam. Da neko lobira za Nemanju Vidića, ne vidim svrhu - kazao je Petrić i ispričao jednu anegdotu iz prošlosti. 

Vezana je za Predraga Mijatovića.

- Ispričaću vam jednu anegdotu iz 2009. Bili smo na sahrani Bata Mirković i ja kada je Peđin sin umro. Tada je Peđa napustio Real Madrid. Pitao sam ga, hoćeš da budeš potpredsednik Partizana, nemaš nijednu obavezu, samo da budeš na sajtu. Drugačije, drugačija je težina. Posle dva dana je rekao "da", jer se mi svi znamo, jer je znao i Ivana i Jokana i mene i Batu.

Kada smo došli na UO, svi smo govorili svoje mišljenje. Predložio sam da predložimo Peđu za potpredsednika i oni su se pogledali svi i tadašnji predsednik ništa nije rekao. Onda mi je jedan član UO rekao: "Pa, ne možeš tako, moraš da lobiraš". Ako treba za Peđu da lobiram, pružam ruku, zdravo, doviđenja. Tako i za ovo, ako treba neko za Nemanju da lobira, onda smo u pogrešnom pravcu - zaključio je Petrić.

Utakmica Superlige je na programu sutra, od 18.30, a igraće se u Humskoj, uz prenos na TV Arena sport, Premiumu 1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike