Dijabateov prvenac u kruševačkom Sibiru spustio Partizan na "-8"

05.02.2023

15:57

0

Autor: D. P.

Crno-beli i Kruševljani nastavljaju takmičenje u Superligi mečom 20. kola

Dijabateov prvenac u kruševačkom Sibiru spustio Partizan na "-8"
Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana ostvarili su izuzetno vrednu pobedu protiv Napretka u Kruševcu rezultatom 1:0. Jedini gol na meču bio je delo Dijabatea, kojem je to bio prvenac u Superligi.

Crno-beli su odneli u Beograd tri boda, ali 0:1 pod Bagdalom imaće veći značaj od zapisanog, jer se do njega došlo u igri bez igre, sa jednom pravom šansom za Natha i poluprilikom koju je igrač iz Malija realizovao u 61. minutu. Sve što se fudbalski vredno dešavalo odigralo se pred golom Partizana, ali je golman Popović imao jake saradnike u Markoviću i posebno Filipoviću, koji su svojim intervencijama zaustavljali čiste gol situacije za domaći tim.

Crno-beli nisu bili spremni za led i jak vetar, čak ni kada im je on bio očigledna prednost, jer je Kruševljanima duvao u lice. Nije bilo igre, pas se teško uspostavljao, a duge lopte jednostavno nikad nisu bile deo stila crno-belih, pa se jasno videlo da gol može doći kao trenutna inspiracija pojedinca, kao plod velike greške protivnika i slučajno!

Ovo treće donelo je crno-belima radost! Jedna lopta koja se nesrećno odbila od Rikarda došla je srećno do levice Dijabatea, koji je malo pogodio i Kerkeza tek toliko da prevari Petrića i da završi u desnom uglu.

Kraj meča Partizan dočekao u paničnom branjenju vođstva, u kojem je Filipović ponovo čistio peterac Popovića od sigurnog gola Napretka.  

BLOG UŽIVO:

95. minut - Sneg se pojačava, kraj!

92. minut - Partizan se panično brani! Opsada traje 3 minuta, žuti za Natha!

90. minut - Igraće se još 5 minuta!

89. minut - Korner, Natho sa desne strane. Izbijaju domaći i pokušavaju kontru koju na centru prekida Vujačić faulom za žuti karton!

87. minut - Kerkez sa gol linije spasava Napredak posle šuta Natha.

85. minut - Nastavlja se meč! Filipović sa čalmom nastavlja da igra.

82. minut - Sudar Belića i Filipovića, velika rasekotina na čelu desnog beka, lekari su na terenu.

80. minut - Ponovo korner za Partizan sa desnog boka, ponovo ništa! Menig je u igri umesto Dijabatea.

78. minut - Korner za Natha, Petrić hvata!

76. minut - Filipović postaje junak ovog meča iz crno-bele perspektive. Ponovo je njegova intervencija spasila gol posle akcije po desnom krilu koju je Fejsa mirno posmatrao zajedno svim ostalim igračima u crno-belim dresovima.

71. minut - Izmena i u Partizanu, izašao Andrade, ušao Belić.

71. minut - Izašli su Čečarić i Bastajić, ulaze Knežević i Rosnup.

68. minut - Udarac Stankovića sa oko 20 metara, brani Popović!

67. minut - Žuti za Stankovića!

65. minut - Kakva sreća za Partizan je ovaj gol Dijabatea! Nemogući uslovi za igru, gledanje, suđenje, niska temperatura, zaleđen teren, slab sneg i jak vetar, ovo nije za fudbal.

61. minut - Goool, Dijabate posle kratkog pasa, sa istog mesta odakle je probao Andrade, sada je otišla u mrežu uz malu pomoć Kerkeza. Vodi Partizan 0:1!

60. minut - Skraćeni korner za Natha završio se tako što su mu svi saigrači bili na drugoj stativi, a njegov centaršut je bio kratak.

58. minut - Vetar je saveznik Partizana, ali to se ne oseća u njihovoj igri.

55. minut - Rikardo je sa levog krila prošao i centrairao, lopta je prošle sve u kaznenom, došla do ivice 16 metara odakle je levicom raspalio Andrade... Pored gola!

53. minut - Čečarić je pripremio sve za Ljubomirca, koji sa pet metara zahvata loše šut. Ponovo sreća za Partizan.

49. minut - Vujačić je pao, u padu nije mogao da zahvati loptu, pa se Šariću otvorio prostor ka Popoviću. Srećom za crno-bele Filipović je bio tu da zatvori leđa Vujačiću, ali mu je pomoglo i oklevanje Šarića. Još jedna dobra prilika za Napredak odlazi u nepovrat.

48. minut - Šut Filipovića, levom nogom, pa zato možda i nije bio precizan, ali pokušaj je bio zanimljiv.

46. minut - Nastavlja se meč!

45. minut - Igraće se još dva minuta!

41. minut - Ljubomirac u velikoj prilici, loše šutira.

39. minut - Vujačić ima velikih problema da izbaci loptu iz šesnaesterca. Sedmi, pa odmah i osmi korner za Napredak, odbitak do Jovanovića i šut koji je otišao preko gola.

37. minut - Ukazuje se još pomoć Šariću!

35. minut - Žuti za Andradea zbog visoko podignute ruke prilikom skoka sa Šarićem.

34. minut - Partizan se oslobodio pritiska, ali pravih prilika još nema.

32. minut - Kakav-takav napad Partizana, protiv Napretka i vetra koji je sada više od 12. igrača za domaće. Dijabate je probao da pronađe Rikarda, ali je lopta završila u naručju Petrića.

29. minut - Igra se po neuslovima. Vetar je sve jači!

23. minut - Lopta najčešće u vazduhu i na partizanovom delu terena, novi korner za Napredak, sada Bastajić preuzma dužnost od Stankovića. Kratko odigravanje do Vukajlovića nije iznenadilo crno-bele.

18. minut - Korner za Napredak, koji je izveo Stanković doneo je par pokušaja da se nađe Čečarić, pa ponovo korner koji je upućen na prvu stativu... Napredak se nametnuo, Partizan teško dolazi do igre, uglavnom se sve odigrava ispred Popovića. Treći korner zbog promašene lopte Fejse, pa odmah i četvrti za manje od 60 sekundi. Ovaj je bio najbolji dosad, Rikardo je intervenisao, pa je došo i peti. 

14. minut - Natho je dugom loptom pronašao Filipovića u kaznenom Napretka, usledilo je spuštanje lopte na volej Rikardu i ponovo je lopta otišla preko prečke.

12. minut - Zvezdi klinac na pozajmici Nikola Stankovića oprobao šut, neprecizno sa oko 20 metara. Vetar pomaže domaćima.

11. minut - Sneg provejava!

10. minut - Velika šansa za Jovića, Dijabate na prvu stativu sa desnog krila, ali Kruševljani se brane.

7. minut - Zicer šarića sa 15 metara volejom, Marković se podmetnuo i sprečio gol. Korner koji nije doneo novu opasnost za Popovića!

6. minut - Uslovi su sibirski, ne postoji šansa da bi neko od aktera poželeo da stoji!

2. minut - Klizanje Markovića otvorio domaćima sjajnu kontru "4 na 2". Opasnost otklonio golman Popović koji je pokupio centaršut sa levog boka.

1. minut - Sudija Milan Mitić dao je znak za početak meča!

Fudbaleri Partizana gostuju u meču 20. kola Superlige na terenu Napretka u Kruševcu.

Crno-belima je u prošlosti ovaj teren znao da zadaje velike glavobolje, ali trener Gordan Petrić rekao je da sa optimizmom dočekuje nastavak prolećnog dela sezone i istakao da neće biti lepote u igri obećavši veliku borbu za tri boda.

14.34 - Minut ćutanja za preminule legende Napretka - Nebojšu Karamarkovića i Vladimira Kojića.

13.45 - Napredak: Petrić - S. Jovanović, Kerkez, Ljubomirac, Vukajlović - Stanković, Putinčanin - Đeković, Bastajić, Šarić - Čečarić.

13.42  - Sastav Partizana: Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Šehović - Fejsa, Andrade - Dijabate, Natho, Jović, Rikardo.

12.15 - Petrićeve reči:

 

 

12.13 - Najava meča na Partizanovom Tviteru:

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike