Dani Alveš dobio u zatvoru još jednu lošu vest

02.02.2023

10:31

0

Autor: D. P.

Nevolje za Brazilca su svakim danom sve veće

Dani Alveš dobio u zatvoru još jednu lošu vest
Dani Alves - Copyright Profimedia/Heuler Andrey / SPP

Dani Alveš će se suočiti sa još jednim problemom kada okonča proces pred sudom u kome ga tužilaštvo u Španiji tereti za silovanje.

Njegov bivši klub Pumas raskinuo je krajem prošlog meseca ugovor, a sada su pokrenuli i spor u kome su izneli odštetni zahtev od 4.500.000 evra.

Prema saznanima brazilskog portala UOL Esporte u njegovom ugovoru sa meksičkim klubom postojala je klauzula koja predviđa da igrač mora biti sankcionisan za učešće u slučajevima dopinga, u bilo kom skandalu koji je javno objavljen ili u bilo kom činu koji se smatra zločinom prema pravu zemlje u kojoj se to dogodilo.

- U slučaju veoma ozbiljnih prekršaja od strane igrača, pod uslovima predviđenim 14. i 15. tačke ugovora, igrač je obavezan da nadoknadi klubu odštetu u iznosu od 5 miliona dolara neto - napisali su iz Pumasa u mejlu poslatom direktno Dani Alvesu.

Brazilac je još u zatvoru u Kataloniji. On je došao u Pumas u leto 2022. kao slobodan igrač, nakon nekoliko meseci provedenih u Barsi.

Iskusni desni bek odigrao je 13 utakmica za Pumas pre nego što je optužen za silovanje u noćnom klubu u Barseloni u noći između 30. i 31. decembra.

Igrač i dalje negira optužbe protiv njega i tvrdi da je imao sporazumni odnos sa drugom stranom u sporu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike