Oni su tu od početka Zvezdinog niza i - žele još!

02.10.2020

07:35 >> 08:54

0

Autor: 24sedam

Da pravimo nove rezultate i nižemo Zvezdu sve više u nebesa, poručuje Milan Borjan

Oni su tu od početka Zvezdinog niza i - žele još!
Copyright MN Press

Malo ko je leta 2017, posle izgubljene “već viđenje” titule u prvenstvu Srbije, očekivao da Crvenoj zvezdi sledi jedan od najuspešnijih perioda u klupskoj istoriji.

Četiri uzastopna plasmana u grupnu fazu UEFA takmičenja rezultat su za svaku pohvalu, a trojica fudbalera zaslužuju da budu posebno izdvojeni.

Milan Borjan, Milan Rodić i Marko Gobeljić u klub su stigli baš pomenutog leta i jedini su i dalje tu posmatrajući igrački kadar, a njihove zasluge za plasman u Ligu Evrope, pa dve Lige šampiona i sada ponovo Ligu Evrope su ogromne.

Četiri godine zaredom… Velika čast – konstatovao je Borjan pred kamerom RTS pošto je Crvena zvezda pobedila Ararat Jermeniju.

-Svi navijači treba da budu ponosni na ove momke, ostavili su srce na terenu. Sad da prođemo grupnu fazu i, Bože moj, da pravimo nove rezultate i dižemo Zvezdu sve više u nebesa – dodao je sjajni čuvar mreže.

Još u avionu za Kipar, Borjan je najavio uspeh protiv Jermena.

-Verovao sam u ekipu. Nismo imali sreće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Bože moj, ušli smo u Ligu Evrope i treba svi da budemo ponosni.

Najave su da će UEFA dozvoliti povratak gledaoca na stadione, ali najviše 30 odsto kapaciteta.

-Bože zdravlja da dođu na stadion ili bar na trening ako ne mogu na utakmicu – predložio je Borjan.

Posle utakmice govorio je i Miloš Degenek, koji je vrlo moguće odigrao svoju poslednju utakmicu u dresu Crvene zvezde, jer se nalazi pred odlaskom u Belgiju.

-Cilj je ostvaren kao što reče Katai. Igraćemo Evropu, neki četvrti put zaredom, ja treći. Niko to nije mogao da sanja u Zvezdi pre pet godina. Treba da raste klub, da se ne obazire na negativne priče iz komšiluka i da se gleda samo napred. 

Reprezentativac Australije je, bez obzira na neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ovaj “popravni” ocenio kao veliki uspeh.

– Za mene lično jeste. Igrati Evropu je velika čast, da nam je neko ponudio (Ligu Evrope, prim. aut.) pre svega – pristali bismo odmah. Dovešćemo velike klubove, nadamo se da će publika biti tu i da ćemo usrećiti naše navijače i, Bože zdravlja, proći grupu – priželjkuje Degenek, mada će po svemu sudeći ekipa nastaviti bez njega.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike