Stanković se zahvalio igračima, ali ih i opomenuo (video)

01.10.2020

20:16 >> 21:55

0

Trener crveno-belih odmah na terenu održao govor svojim fudbalerima.

Stanković se zahvalio igračima, ali ih i opomenuo (video)
Copyright Promo/FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

-Hvala vam od srca, ali onakvih 25 minuta ne sme da na nam se ponovi, jer smo mnogo bolji od njih – već na terenu stadiona GSP u Nikoziji rekao je Dejan Stanković svojim fudbalerima posle plasmana u Ligu Evrope.

Crveno-beli su pobedili Ararat Jermeniju 2:1, međutim, umesto vođstva 3:0 i mirnih pola sata, njegovi izabranici dozvolili su rivalu da unese neizvesnost i nervozu u njihove redove.

Svestan je Stanković da je njegov tim morao sigurne da odigra finiš utakmice, ali nije želeo da širi tu temu u trenucima slavlja.

-Čestitam svim igračima, njima idu zasluge za to što četvrtu godinu u nizu učestvujemo u kontinentalnom takmičenju. Može da se povede priča da li smo igrali dopadljivo ili ne, ali to sada nije toliko važno, jedino je bitno to da smo ponovo u Evropi i da ćemo igrati grupnu fazu takmičenja u kom ćemo imati priliku da se oprobavamo sa boljima, da se takmičimo, da se nadigravamo, da napredujemo – ispričao je Stanković za klupski sajt.

Otkrio je i da su neke izmene bile prinudne.

-Veliki je pritisak kada se igra samo jedna utakmica. Današnjom pobedom smo skinuli teret i dobro se osećam zbog toga. Imali smo i prinudne izmene, pa je Kanga izašao zbog problema sa ložom, a Ben preventivno. Možda smo u poslednjih 15 minuta malo zastali, ali sada imamo vremena da radimo u miru, jer smo ulaskom u Ligu Evrope, ponavljam, ostvarili sportski cilj.

Osvrnuo se, ipak, na promašaj Falćinelija u 71. minutu, iz kog se otvorila kontra Ararata i pogodak za 1:2.

– Mogli smo tada da rešimo pitanje pobednika, ali šta je tu je. Katai i Falćineli su postigli golove, ali zasluge idu celoj ekipi. Imamo sad vremena da radimo u miru, čeka nas nova utakmica već u nedelju, a onda ide reprezentativna pauza, pa “večiti derbi” – podsetio je Stanković.

Crveno-beli u nedelju igraju na svom stadionu protiv Napretka u 18 časova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike