Voleo bih da ostanem ovde, Partizan će se boriti za titulu! Dijabate srećan u Beogradu, želi u Ligu šampiona sa crno-belima

25.01.2023

10:21

0

Autor: A. S.

Fokusirani smo i moramo da pobedimo Crvenu zvezdu!

Voleo bih da ostanem ovde, Partizan će se boriti za titulu! Dijabate srećan u Beogradu, želi u Ligu šampiona sa crno-belima
Fuseni Dijabate - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana januar provode na pripremama za prolećni deo sezone. Dok borave  u Turskoj, crno-belima je u mislima nastavak sezone, i borba u Superligi, ali i Ligi konferencija.

Partizanom internacionalac, Fuseni Dijabate, smatra da će se crno-beli u nastavku sezone boriti za titulu, uprkos velikoj razlici na tabeli, koja u ovom trenutku iznosi čak deset bodova.

- U domaćem prvenstvu ćemo se boriti do kraja, jer ako osvojimo titulu - igraćemo u Ligu šampiona, što je dobro za Partizan i sve nas. Što se tiče Evrope, želim da prođemo Šerif i odemo što je dalje moguće. Ukoliko budemo uspešni u oba takmičenja, biće to dobro za sve u klubu. Borićemo se, fokusirani smo i moramo da pobedimo Crvenu zvezdu! - rekao je Dijabate, prenosi zvanični sajt kluba.

Domaći šampionat se nastavlja prvog vikenda u fenruaru, a potom sledi i meč u Ligi konferencija, kada Partizane 16. februara gostovati Šerifu.

- Osećamo se veoma dobro, iako mnogo radimo. Malo sam umoran, ali pripreme teku u pravom smeru. Dobar je hotel, dobri su tereni, odlična je atmosfera. Sve je super i srećan sam zbog toga. Nikada nisam trenirao ovako naporno, samo je u Engleskoj slično, ali je ovde teže nego bilo gde. Nadam se da ćemo nakon ovoga 'ubiti' sve u nastavku sezone, moramo to da uradimo - kazao je Dijabate i priznao da bi želeo da ostane u Beogradu:

- Voleo bih ostanem ovde, potpisao sam na tri godine, a ako mi ponude produžetak saradnje - ostaću još! Srpski fudbal je dosta težak, jer se igra dosta snažno. Takođe, ponekad i tereni na kojima igramo nisu dobri kao naš, pa je i to još jedna otežavajuća okolnost. U Francuskoj i Engleskoj, dosta više pažnje se pridaje taktici. U Turskoj je slično kao u Srbiji, ali mislim da je ovde najteže igrati.

On se prisetio i prvog "večitog derbija" sa Crvenom zvezdom.

- Bio sam iznenađen kad sam odigrao prvi derbi. On je važan svima u gradu, svi su tu, atmosfera je odlična. Bilo je dosta pritiska, ali utakmica sa Zvezdom je kao neko veliko finale i želimo da igramo što više takvih utakmica - istakao je Dijabate. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike