Reči Erika ten Haga koje će zaboleti Ronalda: Postoje dve vrste fudbalera - Mesi i ostali!

22.01.2023

10:56

0

Autor: D. P.

Holandski trener objasnio na primeru Mesija svoje viđenje savremenog fudbala

Reči Erika ten Haga koje će zaboleti Ronalda: Postoje dve vrste fudbalera - Mesi i ostali!
Ronaldo i Ten Hag - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag objašnjavajući kvalitete Bruna Fernandeša i Arsenalovog igrača Martina Edegora dotakao se i Lea Mesija, a onda je možda i nesvesno objasnio zašto je puklo između njega i Kristijana Ronalda.

Holanđanin razlikuje dve vrste fudbalera. U jednoj se nalazi samo Argentinac, u drugoj su svi ostali.

Mesiju se tolerišu neke stvari, koje se ostatku sveta, pa i Kristijanu Ronaldu ne mogu dopustiti, makar tamo gde je bivši stručnjak Ajaksa šef!

- Uloga Fernandeša u Mančester junajtedu i Edegora u Arsenalu? To su dva sjajna igrača. Veoma su vešti, daju golove. Svojim odnosom prema obavezama pokazuju kuda ide savremeni fudbal. Igraju dobar fudbal i znaju da moraju da rade za tim. To su timski igrači koji koriste svoje sposobnosti da učine tim boljim. Oni usmeravaju individualne kvalitete u korist tima. Postoji samo jedan Mesi, videli smo ga na Svetskom prvenstvu. Svi ostali moraju da rade i budu deo tima - rekao je Ten Hag za Skaj Sports.

Ronaldo je pred odlazak na Svetsko prvenstvo napustio Mančester junajted posle serije nesporazuma sa holandskim trenerom, koji ga je poslednjih nedelja njihove saradnje preselio na klupu. Priča se završila Ronaldovim intervjuom novinaru Pirsu Morganu, nakon čega su u klubu odlučili da raskinu ugovor.

Ronaldo je od nedavno igrač Al Nasra iz Saudijske Arabije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike