"Zakrvio" sa trenerom, morao je da ode! Arsenal ga dočekao raširenih ruku!

19.01.2023

17:04

0

Autor: D. N.

Ugovor će biti na četiri godine, a dogovoreni i lični uslovi

"Zakrvio" sa trenerom, morao je da ode! Arsenal ga dočekao raširenih ruku!
Saliba i Trosar u utakmici Arsenal - Brajton - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Leandro Trosar novi je fudbaler Arsenala, prenosi novinar Fabricio Romano. Napustio je Brajton i sada će karijeru nastaviti u timu iz Londona.

Evo i nekih detalja. Ugovor će biti na četiri godine, a belgijski ofanzivac je želeo samo u Arsenal iako je postojalo interesovanje još dva kluba. Tako da su lični uslovi lako dogovoreni.

Očekuje se da "Tobdžije" plate 21 miliona funti, uz bonuse od šest miliona. To je nešto više od 24 miliona evra, a bonusi su oko 6,9 miliona. Ugovor je potpisan veoma brzo, samo 24 časa posle prvog kontakta.

 

 

Trosar (28) je u Brajton stigao 2019. godine iz Genka za 15,5 miliona evra. Odigrao je 116 utakmica za "galebove" i dao 25 golova. Ove sezone, učinak je bio sedam golova u 16 ligaških mečeva.

A da je odlazak iz Brajtona dobar potez za Trosara, najbolji dokaz su odnosi sa menadžerom Robertom de Zerzijem. O tome je pričao i agent Žosi Komher.

- Posle Mundijala menadžer nije pričao sa Leandrom koji nije doprineo takvim odnosima. Bio je starter za utakmice sa Sautemptonom i Arsenalom, ali je protiv Evertona bio na klupi. Napravljeno je pet izmena, ali nije bio među njima i to bez objašnjenja - kazao je Komher.

Trosar ima iza sebe i 24 nastupa za nacionalni tim Belgije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike