Mihina i Vijalijeva smrt digla prašinu u Italiji: Bivši fudbaleri u panici zbog dopinga!

18.01.2023

14:25

0

Sve više igrača priča na temu da su koristili nedozvoljene supstance, a da nisu ni znali

Mihina i Vijalijeva smrt digla prašinu u Italiji: Bivši fudbaleri u panici zbog dopinga!
Vijali i Siniša Mihajlović - Copyright Printscreen/Instagram/vickymiha

Smrt Siniše Mihajlović i Đanluka Vijali u mesec dana podiglo je prašinu u italijanskim medijama povodom dopingovanja fudbalera, a da pritom nisu znali da su koristili nedozvoljene supstance.

To je period devedesetih kada je Serija A harala Evropom i bila najjača liga na Starom kontinentu.

Na tu temu prvi se oglasio iskusni trener Zdenjak Zeman, koji je prvi optužio Juventus i njihovog doktora Rikarda Agrikola, koji je čak i osuđen na 22 meseca zatvora zbog sistematskog dopinga u periodu od od 1994. do 1998. godine.

Sada se javljaju fudbaleri iz tog perioda, koji ističu da nisu ni znali da su bili dopingovani.

Jedan od njih je i Dino Bađo, koji poziva institucije da se bave ovim problemom, jer dosta fudbalera iz tog perioda sada ima zdravstevnih problema.  

- Pod hitno treba formirati komisiju koja bi se bavila ovim slučajem. Treba istražiti koje smo mi supstance uzimali. Moram da priznam da sam uplašen. Simptomatično da se dosta fudbalera iz tog perioda žali na razne bolesti. Moramo da znamo da li su te supstane ostale u našim organizmima - istakao je Dino bađo, bivši igrač Juventusa.  

 

 

Na njega se nadovezao i bivši igrač Milana Rumun Florin Radučoju.

- Znam da smo uzimali neku roze tečnost. I razne neke lekove. Sada želim da pozovem doktora iz Breše da bi saznao više šta smo to tada uzimali. Tada nismo znali šta nam daju, uvek su govorili da su u pitanju vitamini i glukoza. Dobro se sećam da smo tu roze tečnost uzimali uvek pre utakmica. U Milanu smo uzimali i neke pilule. Trebali bi da se zapitamo zašto se dešavaju ove prerane smrti - rekao je Radučoju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike