Britanski bogataš Džim Retklif preselio se u Monako

19.10.2020

18:54 >> 10:44

0

Ser Džim Retklif, koga britanski mediji opisuju kao najbogatijeg Britanca i jednog od glavnih zagovornika Bregzita, napustio je Veliku Britaniju i preselio se

Britanski bogataš Džim Retklif preselio se u Monako
Copyright Profimedia

Ser Džim Retklif, koga britanski mediji opisuju kao najbogatijeg Britanca i jednog od glavnih zagovornika Bregzita, napustio je Veliku Britaniju i preselio se u Monako, piše ”Gardijan”.

Uprkos njegovim ranijim tvrdnjama da će Velika Britanija biti “savršeno uspešna” bez EU, Retklif (65) je odlučio da napusti rodnu zemlju i preseli se u Kneževinu, gde se ne plaća porez na dohodak, piše ”Gardijan”.

Retklif je vlasnik najveće britanske petrohemijske kompanije ”Ineos”, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na 17,5 milijardi funti (oko 19,2 milijardi evra).

”Gardijan” prenosi procenu da će zbog selidbe u Monako Retklif uštedeti četiri milijarde funti.

Britanski list podseća da ljudi koji žive u Monaku najmanje 183 dana godišnje, ne plaćaju porez na dohodak i imovinu, kao i da je najviša poreska stopa u Britaniji 45 odsto na dohodak iznad 150.000 funti godišnje.

Pre nego što je otputovao u Monako, Retklif je bio treći najveći pojedinačni poreski obveznik u Britaniji, koji je u državnu blagajnu tokom 2017. i 2018. uplatio 110 miliona funti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike