Zvezda, Partizan, Hajduk i Dinamo ponovo zajedno? Predsednik UEFA ne isključuje mogućnost formiranja regionalne lige!

13.01.2023

17:45

0

Aleksandar Ćeferin je, ipak, svestan svih rizika koje takvo takmičenje nosi

Zvezda, Partizan, Hajduk i Dinamo ponovo zajedno? Predsednik UEFA ne isključuje mogućnost formiranja regionalne lige!
Goran Stevanović na meču Partizana i Hajduka 1991. godine - Copyright MN Press

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin izjavio je danas, na predstavljanju novog serijala sportskih emisija "(Ne)uspjeh prvaka sa Mariom Stanićem", da ne isključuje mogućnost formiranja regionalne lige, iako je svestan, kako kaže, da bi bilo vrlo rizično organizovati je.

Mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine došle su u Beograd, kako bi podržale novi projekat čiju produkciju potpisuju Telekom Srbija i Sportske igre mladih, a podršku je pružio i prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin.

- Ovo je odličan projekat i drago mi je da sam deo toga. Važno je da deca razumeju sport, da se bave sportom ali i da nauče da gube. Fascinira me to da su ovde uključena deca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, što odraslima ponekad predstavlja problem - rekao je Čeferin i dodao da bi voleo da se u budućnost i deca iz Slovenije uključe u projekat.

Poslednjih godina, sve se više govori o potencijalnom formiranju regionalne lige, po uzoru na nekadašnju ligu Jugoslavije.

- Ne isključujem mogućnost formiranja regionalne lige. Ipak, trenutno je mnogo rizično organizovati takvu ligu u okviru našeg regiona ili bivše države.

Na nedavno završenom Mundijalu u Kataru slavila je Argentina, a drugo i treće mesto osvojile su selekcije iz Evrope, Francuska i Hrvatska.

- Iako je prvi put od 2002. godine neevropska država osvojila Svetsko prvenstvo, opet su na ovom Mundijalu dominirale evropske ekipe. Osvojili su drugo i treće mesto. Evropski fudbal je ispred drugih i tu konkurišu samo Brazil i Argentina, a njihovi svi igrači igraju u Evropi - rekao je prvi čovek UEFA, i dodao da ne misli da je proširenje Svetskog prvenstva u fudbal dobar potez FIFA.

- To je njen problem, ali po mom mišljenju, kvalitet će biti manji. Biće više nezanimljivih mečeva. Ipak, to nije problem UEFA, i baš iz tog razloga, Evropsko prvenstvo je kvalitetnije od Svetskog - rekao je Čeferin, uz osvrt na rezultat Srbije na Mundijalu u Kataru.

- Srbija uvek može bolje. Svi učimo na greškama. Imali su Orlovi mnogo povređenih igrača. EURO je blizu, znam da imate kvalitetnu ekipu i sve mogućnosti da napravite dobar rezultat - zaključio je Čeferin.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike