Lalatović doveo petoricu igrača na Čair: "Naoštrio" se za nastavak sezone, jurišaju vrh tabele

11.01.2023

19:27

0

Nišlije kreću put Turske, gde će raditi na formi za prolećni deo šampionata

Lalatović doveo petoricu igrača na Čair: "Naoštrio" se za nastavak sezone, jurišaju vrh tabele
Nenad Lalatović - Copyright FK Crvena zvezda

Kako se vratio u Niš, Nenad Lalatović je najavio ofanzivu sa ekipom Radničkog i napad na visoku poziciju. U jesenjem delu nije imali previše sreće, pa su tokom zime rešili da se pojačaju i pripreme za prolećni deo otvore za nekolicinom novih igrača.

Pred polazak na pripreme u turski Belek, Lalatović je dobio čak pet pojačanja, od kojih se očekuje da u nastavku sezone od Radničkog načine konkurentniji tim.

Prvi su u klub stigli Boris Varga i Petar Mićin, a potom su im se pridružili Stefan Marjanović i Nikola Andrić, dok je otkupljen i ugovor Stefana Cvetkovića, koji je u prvom delu sezone nastupao kao pozajmljen igrač letonske Rige.

Varga je iskusni, univerzalni defanzivac, a u Niš stiže iz jermenske ekipe Pjunik Jerevan, prošlosezonskog šampiona te države. Reč je o igraču koji pokriva i štoperske i bekovske linije, pa će Lalatoviću biti mnogo lakše, kada je reč o pouzdanom igraču iz zadnje linije.

– Radujem se dolasku u Niš i Radnički, ovo je veliki klub sa dugom tradicijom i uvek visokim ambicijama. Na početku smo priprema i ima dovoljno vremena da trener Lalatović uklopi ekipu za nastavak takmičenja. Ne sumnjam da ćemo pružati mnogo bolje partije u prolećnom delu sezone, ekipa ima odlične pojedinace koji će tek pokazati svoje kvalitete - rekao je Boris Varga, prenosi sajt kluba.

Petar Mićin bio je velika Lalatovićeva želja, a sarađivali su još u Čukaričkom. Pokriva ofanzivne vezne pozicije, a deo karijere proveo je i u italijanskom Udinezeu.

Iz Kolubare je stigao Stefan Marjanović, koji igra na poziciji štopera i zadnjeg veznog igrača, dok je Lalatović iz banjalučkog Borca doveo desnog beka, Nikolu Andrića, sa kojim je već sarađivao u tri kluba.

Petorku pojačanja kompletirao je Stefan Cvetković, koji je tokom polusezone nosio dres Radničkog kao pozajmljeni igrač letonske Rige. Nišlije su bile zadovoljne prikazanim, pa je došlo do dugoročne saradnje.

Dok se ekipa polako pakuje za put, stručni štab i dalje radi na pojačanjima, pa su pregovori sa još nekoliko igrača u toku.

U četvrtak Nišlije putuju u Tursku, gde će u provesti narednih 16 dana u okviru druge faze priprema za nastavak sezone. Planirano je da se tokom boravka u odmaralištu Belek kraj Antalije odigra i šest kontrolnih mečeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike