Maskirani napadač igrao u Pikeovoj verziji fudbala, internet poludeo od nagađanja: Ko je, dođavola, Enigma?! (FOTO/VIDEO)

11.01.2023

17:23

0

"Zvezda Primere, mlađi od 30 godina" - tako je najavljen. Imate li ideju ko bi to mogao da bude?

Maskirani napadač igrao u Pikeovoj verziji fudbala, internet poludeo od nagađanja: Ko je, dođavola, Enigma?! (FOTO/VIDEO)
Enigma na utakmici - Copyright Printscreen/YouTube/clipsfromtwitchkekw

Nepoznata zvezda španske Primere zaigrala je u takmičenju Kraljeva liga Đerarda Pikea noseći masku "kečera", pod imenom "Enigma" uz broj 69. Nosio je duge rukave i helanke, a navijači "lude" u pokušaju da "provale" ko bi to mogao da bude.

Internet se usijao od nagađanja koji igrač je uprkos ugovornim zabranama zaigrao u ovom revijalnom takmičenju. Isko? Denis Suarez? Rodrigo Rikelme?

https://www.youtube.com/shorts/DC66FcoZeM8

Odgovor se ne zna, ali nepoznati igrač sa maskom meksičkog "kečera" je privukao pažnju svih. Ipak, "Engima" je uradio sve da sakrije bilo kakav znak raspoznavanja: uz duge rukave i helanke, nosio je i rukavice, da se ne bi prepoznao nijedan jedini detalj.

Snimljen je kako ga je dovezao vozač dok je bio potpuno obučen u svoj kostim. Nosio je broj 69 i ime na leđima.

Nije da navijači nemaju oko čega da nagađaju, pošto im je Pike dao nagoveštaj još prošle nedelje, kada je najavljivao utakmicu između XBUYER TEAM-a i Kunisportsa.

- U pitanju je igrač iz Primere, mlađi od 30 godina, a nosiće masku meksičkih rvača i dugačke rukave da pokrije tetovaže – rekao je Pike.

Detektivski posao

Sad, da li je Pikeovo pominjanje tetovaža nagoveštaj ili samo skretanje sa glavne teme, ostaje da se vidi. Pasionirani ljubitelji fudbala su probali da zaključe ko je ispod maske na osnovu pokreta i stila, ali napadač nije pokazao ništa posebno.

Možda zato što je nosio masku?

Neki su ubeđeni da je u pitanju Isko, čiji ugovor sa Seviljom je raskinut u decembru, a drugi su sigurni da je u pitanju Denis Suarez iz Selte, iako je on javno rekao da nije "Enigma". Drugi su navodili Pola Lirolu i Rodriga Rikelmea iz Elćea, odnosno Đirone, ali posle se pojavio ključni trag.

Oštrooki detektivi uočili su deo tetovaže na vratu ispod maske, tako da su na kraju rekli da je verovatno u pitanju nedavno otpušteni napadač Kadiza Nano Mesa.

Iako je igrao u brojnim klubovima Primere i Segunde, Mesa bi ipak bio razočarenje, pošto su u Kraljevoj ligi do sada igrali svetski i evropski prvak Đoan Kapdevila, ali i ikona LA Galaksija Havijer Ernandez.

A šta je Kraljeva liga?

To je takmičenje 12 timova, čiji se predsednici biraju iz sveta fudbala, striminga i društvenih mreža. Igra se sedam na sedam, a svaki tim ima 12 igrača. Prvih 10 se biraju na draftu, koji je bio strimovan na Tviču. U izboru su bili igrači koji su se prijavljivali do novembra, a mogao je bilo ko da se registruje.

Posle toga su se dodavali 11. i 12. igrači, najčešće penzionisani fudbaleri, ali nekad i aktivni profesionalci. 11. igrač mora da ostane cele sezone, a 12. može da se menja svake nedelje.

U pitanju je dakle "ubrzani fudbal" za savremene generacije odrasle na društvenim mrežama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike