Predsednik FS Francuske se pokajao zbog svojih reči o Zidanu: Priznajem, dao sam nespretne izjave!

09.01.2023

11:25

0

Autor: D. P.

Prvi čovek francuskog saveza pod pritiskom javnosti morao da uputi javno izvinjenje Zidanu

Predsednik FS Francuske se pokajao zbog svojih reči o Zidanu: Priznajem, dao sam nespretne izjave!
profimedia-0696793739 - Copyright Profimedia

Predsednik Fudbalske federacije francuske (FFF) Noel Le Graje izvinio se bivšem francuskom fudbaleru Zinedinu Zidanu zbog grubih reči izrečenih u jučerašnjem intervjuu za Radio Monte Karlo.

Prvi čovek saveza naišao je na opštu osudu, prvi su glas podigli Kilijan Mbape i bivši fudbaleri poput Đibrila Sisea, a kasnije se istim povodom oglasila i ministarka sporta sa zahevom da se izvini legandarnom igraču.

- Želeo bih da se izvinim zbog svojih izjava, koje apsolutno ne odražavaju moja razmišljanja, niti moj odnos prema igraču kakav je bio Zidan ili kakav je kao trener. Dao sam taj intervju koji nije trebalo da uradim, suprotstavljajući Didijea Dešana i Zinedina Zidana, gurajući zajedno dva spomenika francuskog fudbala - rekao je Le Graje.

- Priznajem da sam davao nespretne izjave koje su izazvale nesporazum. Zinedin Zidan zna koliko poštujem njega, kao i sve Francuze.

Le Graje je u intervjuu rekao da što se njega tiče Zidan može da ode u Brazil da preuzme tamošnju selekciju ili bilo koji drugi tim na svetu i da ga on uopšte ne zanima, niti je sa njim planirao smenu Dešana. Takođe, prvi čovek federacije istakao je da Francuska nema stručnjaka koji bi mogao da se poredi sa Dešanom u ulozi selektora i da taj svakako nije Zidan. 

Odmah posle njegovog intervjua Mbape se oglasio na Tviteru tražeći od predsednika da se na lepši način obraća legendi kakav je Zidan.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike