Zbog Zidana "izbio rat"! Mbape je ljut, a Real je besan! Čak se i ministarka izvinjavala!

09.01.2023

11:04

0

Autor: 24sedam

Povod za oštre reakcije bila je izjava predsednika francuskog saveza

Zbog Zidana "izbio rat"! Mbape je ljut, a Real je besan! Čak se i ministarka izvinjavala!
Zinedin Zidan - Copyright MN Press

Ne smiruju se strasti vezane za mesto selektora fudbalske reprezentacije Francuske. Ugovor je produžio Dideije Dešan, a navodno je u planovima bio i Zinedin Zidan. Kasnija izjava predsednika Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noela le Grea ga ne "zanima gde će legendarni igrač i trener da nastavi karijeru" izazvala je dodatnu buru.

Čak se oglasio i Kilijan Mbape, prva zvezda vicešampiona sveta.

Francuski mediji čak i navode da je Le Gre u emisiji Radija RMS Sport "Bartoli tajm", koju vodi proslavljena teniserka Marion Bartoli, izvređao Zidana koji je trenutno bez angažmana.

- Zidan u Brazilu? Ne zanima me. On radi šta hoće, to nije moj posao. Nikada se nisam sreo sa njim. Nismo se ni čuli, ne bih mu se ni javio na telefon da me pozove. Nikada nismo razmišljali da se rastanemo sa selektorom Didijeom Dešanom - kazao je prvi čovek FFF.

Usledila je oštra reakcija Reala u kojem je Zidan ostavio dubok trag. Igrao je, a kasnije bio i trener.

- Real žali zbog nesrećnih izjava predsednika Le Grea o Zidanu, jednoj od najvećih legendi svetskog sporta. Ove reči ukazuju na nedostatak poštovanja prema jednoj od ličnosti, kojoj se najviše dive fudbalski navijači širom sveta.

Naš klub očekuje hitno izvinjenje. Izjave predsednika FFF su neprimerene i diskvalifikuju ga, kao one koje je dao o našem kapitenu Karimu Benzemi - navodi se između ostalog u saopštenju sa "Santijago Bernabeua".

Popularnom Zizuu se čak izvinila i ministarka sporta u vladi Francuske Ameli Udea-Kastera.

- Nove izjave ispod pojasa, sa bonusom sramnog nepoštovanja, koje nas sve vređa, prema legendi fudbala i sporta. Predsednik prvog sportskog saveza u Francuskoj to ne bi smeo da kaže. Izvinjavam se zbog ovakvih reči - napisala je na Tviteru.

Zidan je u bogatoj karijeri igrao i za Kan, Bordo, Juventus i Real, a za reprezentaciju Francuske postigao je 31 gol na 108 mečeva.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike