Junajted uvodi "Ronaldo pravilo", prvi na udaru De Hea! Đavoli čine sve da se ne ponovi slučaj kao sa Portugalcem

08.01.2023

09:18

0

Dobro im je poznat razlog razdora u svlačionici

Junajted uvodi "Ronaldo pravilo", prvi na udaru De Hea! Đavoli čine sve da se ne ponovi slučaj kao sa Portugalcem
Kristijano Ronaldo - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Slučaj Kristijana Ronalda i dalje boli sve u Mančester junajtedu. Portugalac je na Old Trafordu dotakao zvezde, ali i klubu pomogao da dotakne visine. Međutim, u drugom mandatu sa Crvenim đavolima, ništa nije bilo isto, pa se podigla velika prašina prilikom njegovog odlaska.

Naime, između ostalog, problem je bila i ljubomora zbog visine primanja, a poučeni tim primerom, iz Junajteda su rešili da uvedu novo pravilo.

Po nalogu menadžera Erika ten Haga, čelnic ljudi kluba su prihvatili da uvedu takozvano "Ronaldo pravilo" kako bi osigurali da nijedan fudbaler u svlačionici neće biti plaćen znatno više od svojih saigrača.

Ovo je kao ekskluzivno saznanje prvi objavio Dejli Mejl, a u tekstu se potom dodaje da će plate igrača biti ograničene na maksimum 200.000 funti nedeljno.

Ideja kluba je da u narednoj sezoni, potpišu više igrača iz tog cenovnog ranga, nego da na jednom potroše milionsku sumu.

Zanimljvo, ali ovo pravilo će najviše uticati na golmana, Davida de Heu, koji na nedeljnom nivou zarađuje 375.000 funti. Međutim, njegov ugovor ističe na leto, a više puta se spekulisalo da do nastavka saradnje neće doći.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike