Snimak koji je rasplakao Italiju: Veliki prijatelji nekad u suzama slavili trofej, gol-blizance rastavila prerana smrt! (VIDEO)

06.01.2023

14:23

0

Emotivne scene preplavile su društvene mreže

Snimak koji je rasplakao Italiju: Veliki prijatelji nekad u suzama slavili trofej, gol-blizance rastavila prerana smrt! (VIDEO)
Manćini i Vijali - Copyright Printscreen/Twitter/Sachk0

Italiju su danas pogodile tužne i crne vesti, preminuo je legendarni Đanluka Vijali, a poštovaoci njegovog lika i dela, sa velikom tugom opraštaju se od nekadašnjeg fudbalera.

U moru oproštajnih poruka i snimaka, pojavio se i jedan video, koji je  rasplakao čitav fudbalski svet.

Naime, na njemu su dvojica bliskih saradnika i velikih prijatelja, Roberto Manćini i Đanluka Vijali, u trenucima najvećeg zajedničkog poslovnog slavlja, evropskog zlata sa reprezentacijom Italije.

Bilo je to 2020. godine, kada je Manćini bio selektor Azura, a Vijali jedan od njegovih najbližih saradnika. U suzama su tada proslavili zlato.

 

 

Inače, njihova saradnja datira još iz perioda Sampdorije, u koju je Vijali stigao 1984. godine i činio ubitačan tandem u napadu sa Manćinijem.

Taj dvojac ubrzo je postao poznat kao "Đemeli de gol", odnosno "gol-blizanci".

To je bila najbolja era u istoriji Sampdorije, pošto je 1991. osvojila svoju prvu titulu, kada je Vijali sa 19 golova bio najbolji strelac lige. 

Nažalost, Vijali je danas u londonskoj bolnici izgubio najvažniju bitku. Od 2017. godine borio se sa teškim oblikom kancera pankreasa, grajem prošle godine njegovo stanje se pogoršalo, a danas je izgubio ovu borbu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike