Sampdorija se uz suze oprašta od Vijalija: Sada te grle Vuja i Paolo, a ti si naš heroj, lep i snažan, bolji od Pelea

06.01.2023

13:17

0

Bio je jedna od najvećih legendi kluba, koji se vrlo, vrlo emotivnim saopštenjem oprašta od njega

Sampdorija se uz suze oprašta od Vijalija: Sada te grle Vuja i Paolo, a ti si naš heroj, lep i snažan, bolji od Pelea
Đanluka Vijali - Copyright Profimedia

Velika tuga u fudbalskoj Italiji. Tek što je počela da dolazi sebi od odlaska Siniše Mihajlovića, stigla je u petak još jedna crna vest: Otišao je Đanluka Vijali. Igrao je za samo četiri kluba, od čega dva u Seriji A.

Sa Sampdorijom je ispisao istoriju, jer je bio deo čuvenog tima koji je ekipi doneo prvu titulu prvaka Italije. Bilo je to kad je trener bio Vujadin Boškov, a predsednik kluba Paolo Mantovani.

Sampdorija je posle odlaska svog velikana objavila dirljivo saopštenje. Umesto da ga prepričavamo, prenećemo ga u celini:

- Neki te već zamišljaju između Paola i Vuje, koji su srećni što te ponovo grle, ali su začuđeni što te vide opet tako brzo. Da, brzo, Luka. Prebrzo. Kažu da nikad niste spremni da se oprostite od saputnika i to je, nažalost, tačno. Kada tvoj saputnik, kako smo te nazvali, odluči da izađe iz voza sa 58 godina, oduzme ti kartu za nove horizonte i ciljeve. Kartu za život koja je vredela pomalo svim navijačima Sampdorije.

Zajedno smo prešli dugačak put, odrastali smo, tražili, pobeđivali i sanjali. Došao si kao dečak, pozdravljali smo čoveka. Sećamo te se kao dečaka i nemilosrdnog centarfora, jer svi heroji su mladi i lepi, a ti si još od leta 1984. naš heroj. Lep i snažan, sa tom devetkom na leđima i italijanskom zastavom na srcu. Najjači vođa Sampdorije, u paru sa tvojim blizancem Bobi-Golom (Roberto Manćini, prim. prev.). U tri reči: Jedan od nas.

Ostaje nam slika kako si rekao zbogom Đenovi i južnoj tribini u suzama. To je tačno: Dok je širom Evrope podizao trofeje u drugim bojama, trenerkama i dresovima, Đanluka Vijali je bio Sampdorijin i Sampdorija je bila sa njim. Sa tobom, u pobedi i porazu, u zdravlju i bolesti. U Bernu i Geteborgu, u Marasiju 19. maja 1991. i na Vembliju godinu i dan kasnije. Ili ponovo na Vembliju jula 2021. (posle pobede Italije na Evropskom prvenstvu – prim. prev.): Svi smo bili u tom zagrljaju sa Manćom i tim suzama koje nikad nećemo zaboraviti.

Nećemo zaboraviti tvoj 141 gol, tvoje "makazice", tvoje džempere od kašmira, tvoju minđušu, tvoju izblajhanu kosu, tvoju pilotsku jaknu. Toliko toga si nam dao, mi smo ti dali mnogo: Da, bila je to uzvraćena ljubav, beskonačna. Ljubav koja neće umreti danas sa tobom. Nastavićemo da te volimo i obožavamo, jer, kao što znaš, bolji si od Pelea. I zato što, uprkos svemu, naša divna sezona se nikad neće završiti. Nastaviće da sija u tom plavom krugu na nebu, koji si ti, Luka, zauvek potpisao. "Za koga? Za nas!".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike