Fudbaler uhapšen sa 100 kilograma heroina! Probali da švercuju drogu u koferima

06.01.2023

08:12

0

Sulud pokušaj šverca dugogodišnjeg reprezentativca

Fudbaler uhapšen sa 100 kilograma heroina! Probali da švercuju drogu u koferima
Ilustracija - Copyright Unsplash

Fudbaler sa Martinika i njegova partnerka uhapšeni su na aerodromu pošto su prtljagu imali više od 100 kilograma heroina!

Kako pišu francuski mediji, oni su probali da sakriju drogu u svojim koferima. U pitanju je 29-godišnji Žan-Manuel Nedra, koji igra u lokalnoj ligi Martinika, za klub Eglon di Lamenten.

On je vrlo dobro poznato ime u fudbalskom svetu Martinika i čak nastupa za tim te francuske teritorije, koji je pod okriljem KONKAKAF, ali ne i FIFA, tako da ne igra kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, već samo prijateljske mečeve.

Par je saslušan pred istražnim sudijom. On je zadržan u pritvoru, a ona je puštena na slobodu, ali pod nadzorom policije.

- Ne znamo koliki je njegov nivo umešanosti, ali smo saznali da je jedan od naših igrača uhapšen na aerdromu Roasi (odnosno, "Šarl De Gol"). Hajde da budemo jači nego ikad i ujedinjeni i da nastavimo da radimo na edukaciji kroz sport, da se borimo protiv ove pošasti, da štitimo i učimo mlade od rizicima, posledicama i zloupotrebi u ovoj oblasti – navodi se u kratkom saopštenju  kluba.

Uhapšeni fudbaler već 10 godina igra za selekciju Martinika, a u Pariz je putovao ličnim poslom.

Reprezentacija Martinika može da igra za KONKAKAF Ligu nacija i Zlatni kup, ali ne i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Iako se ovo ostrvo nalazi na Karibima, ono je integralni deo Francuske, gde se koristi evro kao valuta i čiji igrači mogu da igraju za Francusku.

Od proslavljenih reprezentativaca Francuske, poreklo sa Martinika imaju Tjeri Anri, Erik Abidal, Rafael Varan, Silven Viltor i Loik Remi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike