Đoković se mučio, pa slomio žilavog Kanađanina za polufinale Adelejda!

06.01.2023

12:15

0

Sad je na redu finale pre finala ovog turnira!

Đoković se mučio, pa slomio žilavog Kanađanina za polufinale Adelejda!
Novak Đoković - Copyright AP/Kelly Barnes

Posle skoro dva sata igre, mnogo muke u prvom setu i oscilacija u drugom, Novak Đoković se plasirao u polufinale Adelejda!

On je pobedio Denisa Šapovalova u dva seta - 6:3, 6:4.

Đokovića u polufinalu čeka Danil Medvedev, a taj meč važi za finale pre finala, jer u drugom polufinalu igraju Jošišito Nišioka (36. na ATP listi) i Sebastijan Korda (33. ATP).

Novakovo polufinale neće početi pre 11 sati ujutru, dok je prvo negde oko šest ujutru.

Đoković je sjajno primljen u Adelejdu, atmosfera na igralištu je bila sjajna, publika je pozdravljala oba igrača.

Iako se igralo samo u dva seta i delovalo je da je sve brzo, uopšte nije bilo tako, jer je meč trajao skoro dva sata. 

U prvom setu je Novak tražio ritam, a Šapovalov je sjajnim servisom i udarcima uspeo da se drži u igri u tom delu meča. Ipak, Đoković je uspeo da dođe do brejka posle serije poklona rivala, koji je u finišu upao u seriju servis-grešaka, a Novak to ne propušta. 

U drugom setu smo videli čak tri brejka, ali je Đoković pokazao mentalnu snagu i priveo meč kraju.

Turnir u Adelejdu se igra za samo 250 ATP poena, ali je jako, jako važan, jer služi kao uvod u prvi grend slem sezone, a nije isto kada se uđe u njega sa trofejom ili sa porazom. 

Inače, Đoković je posle meča rekao u šali da pretpostavlja da je vatromet, koji je prekinuo meč na nekoliko minuta, bio zbog "pravoslavnog Božića", a onda je na srpskom rekao: "Srećno Badnje veče svima koji slave".

Blog uživo:

6:4 - Šapovalov se ne predaje, ima 0:30 na servis Đokovića, koji se tek tada "budi" i vezuje tri poena za meč loptu. Kraj! Polufinale

5:4 - Dve brejk lopte za Novaka su tu, ali posle jedne dobre reakcije, Đoković potpuno nekarakteristično poklanja Šapovalovu izjednačenje. Samo da bi mu ovaj uzvratio još neverovatnijim poklonom! Kakve su ovo samo čudne greške, ali tu je nova brejk lopta za Đokovića. Ništa ni od treće. Šapovalov dolazi do prve gem lopte, ali onda Đoković sjajnim forhendom vraća izjednačenje. Sad se lomi meč! Brejk konačno!

4:4 - Novak neverovatnom brzinom dolazi do izjednačenja! Ovo je najbrži gem u meču. 

3:4 - Imao je Novak brejk loptu, pa i drugu, sada mentalna snaga dolazi do izražaja, ali se pita i Kanađanin, jer servira odlično sada, pa on stiže do prednosti. Odličan gem gledamo, ali Denis brani brejk i sada on vodi! A na 3:2 za Novaka je Srbin imao 40:0. Kanađanin dobija tri vezana gema, bez obzira što je Đoković u njima imao pet što brejk, što gem lopti.

3:3 - Novak je u ritmu, dolazi ima tri gem lopte, ali se rival u momentu prilagodio, tako da je vrlo agresivan na drugom servisu rivala, opet se odbranio i dolazi do izjednačenja. Prerano smo izgleda otpisali Denisa, koji uz dosta sreće dolazi do brejk lopte sa četiri vezana poena! Brejk Denisa!

3:2 - Stabilizovao se sada Šapovalov, odlične serije i smanjuje prednost Đokovića u gemovima.

3:1 - Gem je počeo sa 0:15, što se nije dešavalo često danas, ali je Novak ubrzo preokrenuo. Bez greške za sada i brzo dolazi do tri gem lopte. Koristi prvu, ali treba reći da je Šapovalov ponovo pao. Nije mu pomogla promena patika, odnosno, možda je imala kontraefekat, jer je sada proklizao, a ne zapeo. 

2:1 - Brejk Đokovića! Novak je pronašao ritam, igra dobro, a Denis se potpuno raspao i evo nama prvog brejka u drugom setu! Šapovalov menja patike u pokušaju da ne pada ponovo na ovoj podlozi.

1:1 - Duge, duge razmene na prvom Novakovom servis-gemu u ovom setu, ali Srbin stiže do tri gem lopte i koristi već prvu, bez izgubljenog poena. Šapovalov opet zapinje na terenu, ima problema da se prilagodi na vlagu.

0:1 - Šapovalov silno kreće drugi set, odmah dolazi do tri gem lopte i koristi treću. 

Kraj prvog seta

6:3 - Evo set lopte, i Đoković koristi prvu od tri! Bio je pravi, a Šapovalov ni senka igrača od pre 10 minuta. Zato je Novak u vrhu, a Denis nije: Srbin greške ne oprašta i poklone ne propušta! Sat vremena je trajao ovaj set.

5:3 - Šapovalov sjajnim servisom dolazi do dve gem lopte, a onda vezuje dve duple servis-greške, a Novak dolazi do izjednačenja, a onda i treću i eto prve brejk lopte za Novaka. Evo brejka!

4:3 - Sve je ispalo okej na kraju, ali deluje izvesno da idemo ka taj-brejku...

3:3 - Iako je publika u početku bila više na Novakovoj strani, Šapovalov je kupio i sada se mogu čuti glasna skandiranja posvećena njemu. Denis je imao tri meč lopte, a u jednom trenutku je nezgodno pao. Srećom, bez posledica, iako je izgledalo opasno. Izjednačenje, pa prednost, pa izjednačenje, pa prednost... U svakom gemu skoro ista priča, Denis je bolji na forhendu, a Novak je stabilniji. Pokušava Kanađanin asovima, ali za rivala ima najboljeg riternera svih vremena. U isto vreme, deluje da je Đoković ušao u ritam, ali Šapovalov je uspeo da preživi. 

3:2 - Fantastičan poen! Ovo će sigurno biti razmena meča, verovatno i turnira. Šapovalov herojski dolazi do novog izjednačenja, a odmah potom i do brejk-lopte. Novak uspeva da se odbrani, ovo je bila treća gem lopta Šapovalova, ali se Đoković odbranio.

2:2 - Šapovalov ekspresno dolazi do dve gem lopte, ali Novak riternom brani prvu, ali ne i drugu. Kanađanin svojim četvrtim asom dolazi do izjednačenja. 

- Posle jedno 4-5 minuta se nastavlja meč. Dobro je da je leto u Australiji, pa se igrači nisu ohladili. Meč traje 25 minuta, a videli smo samo tri gema. 

- Vatromet u Adelejdu odlaže početak četvrtog gema. A taj vatromet traje i traje...

2:1 - Mnogo, mnogo lakši drugi servis-gem Novaka, koji rivalu daje samo jedan poen i sada ima 2:1 u gemovima.

1:1 - Dva asa Šapovalova i odličan drugi servis, to su najjača oružja Kanađanina, koji dolazi do izjednačenja.

1:0 - Đoković prvi servira i poklanja rivalu prve poene, jer posle servis greške forhendom šalje loptu u aut, a onda pravi i dvostruku servis grešku. Šapovalov ni kriv ni dužan stiže do dve brejk lopte, isključivo greškama Srbina.  Posle toga Novak popravlja drugi servis i dolazi do izjednačenja, a onda i asom do prednosti. Posle toga greškom vraća Šapovalova u igru, a onda se i Kanađanin budi. Neočekivano neizvestan početak meča. Novak ne koristi treću gem loptu, ovo je sada šesto izjednačenje. Posle 11 minuta i 16 poena, Đoković dobija prvi gem. Njegova nervoza se vidi i po tome što je nezadovoljan ritmom skupljača loptica, koje konstantno požuruje...

- U Adelejdu je trenutno 25 stepeni i noć je...

- Igrači su na terenu i zagrevaju se. Meč samo što nije počeo. 

- Pomeren početak meča za 11.20

- Medvedev je pobedio zemljaka iz Rusije Karena Hačanova u dva seta, 6:3, 6:3 i sada se sprema da gleda Novaka i Denisa.

- Jedan od njih dvojice ima mnogo titula i baš voli da igra u Australiji, ali se nikad ne može tačno znati šta će se desiti. Gledaću njihov meč, sigurno, nikad se ne zna. Denis je baš dobar igrač, iako nikada nije pobedio Novaka, što je normalno, jer je ovaj baš jak igrač, ali doći će i taj trenutak.

 

 

- Meč treba da počne u 11 sati.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike