Lacio izdao saopštenje povodom sramnog ispada navijača! Oni nisu rasisti!

05.01.2023

17:11

0

Autor: 24sedam

Pristalice rimskog kluba vređale igrače Lećea

Lacio izdao saopštenje povodom sramnog ispada navijača! Oni nisu rasisti!
Navijači Lacija - Copyright Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Tokom utakmice Serije A između Lećea i Lacija, navijači rimskog tima vređali su na rasnoj osnovi Samulela Umtitija i Lameka Bandu. Sramotne uvrede su u jednom trenutku, Umtitija koji je na pozajmici iz Barselone dovele do suza.

Dan kasnije, oglasio se i Lacio za koji igra i naš reprezentativac Sergej Milinković-Savić. U saopštenju su osudili skandalozno ponašanje svojih pristalica.

- Sudija je bio primoran da prekine utakmicu zbog rasistički uvreda na račun igrača domaćeg tima. Lacio je uvek koristio sva moguća sredstva borbe protiv svakog oblika rasizma ili diskriminaije, kako bi se suzbili ovakvi incidenti.

Klub osuđuje sve one koji su odgovorni za ovo sramno ponašanje u klub će uvek i u najvećoj meri sarađivati sa vlastima kako bi oni bili identifikovani. Navijači Lacija nisu rasisti i ne mogu da se povežu sa nekoliko pojedinaca koji su ozbiljno naudili imidžu kluba - saopštili su iz rimskog kluba.

Povodom rasističkog incidenta oglasio se i predsednik FIFA Đani Infantino. Tačnije, pružio je podršku Umtitiju i Banduu.

Sada, ostaje da se vidi da li će Fudbalski savez Italije (FIGC) kazniti Lacio čiji navijači važe za ultradesničare.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike